Bestuurder gepakt onder invloed van drugs: rijbewijs vijftien dagen kwijt

PZ Antwerpen
Het verkeersondersteuningsteam en het wijkteam van de regio West van de lokale politie hebben dinsdag samen een actie gehouden waarbij ze actief toezicht hebben gehouden op het verkeer.

Acht bestuurders kregen een gas-boete voor parkeerinbreuken, twaalf voertuigen reden door het rode verkeerslicht, ook één voetganger negeerde het rode stoplicht.

Drie voertuigen reden rond met een verlopen keuring. Drie andere bestuurders reden over de witte doorlopende lijn. En dan was er nog een voertuig waarvan de kentekenplaat niet meer leesbaar was.

De politie is ook een voertuig achterna gereden dat geen gebruik maakte van de richtingaanwijzer. De bestuurder van die auto vertoonde uiterlijke kenmerken van druggebruik. Er werd een speekseltest en -analyse gedaan. Aangezien de resultaten positief waren, werd het rijbewijs van die bestuurder onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.