Beruchte motorbende gelinkt aan moord op Stefaan Bogaerts

Slachtoffer Stefaan Bogaerts.
Patrick Lefelon Slachtoffer Stefaan Bogaerts.
Had de Vlaamse zakenman Stefaan Bogaerts (55) een afspraak met leden van de beruchte Nederlandse motorclub Caloh Wagoh? Die link wordt momenteel door de Nederlandse politie onderzocht. Stefaan Bogaerts uit Brasschaat werd op 21 september 2017 doodgeschoten vlakbij een café van die motorclub in het Nederlandse Spijkenisse.

Het Nederlandse televisieprogramma Opsporing Verzocht maakte de nieuwe onderzoekspiste dinsdagavond bekend. De motorclub Caloh Wagoh staat in Nederland bekend als een 'outlaw motorcycle gang' (OMG). Dat zijn motorbendes die nauw verweven zijn met zware criminaliteit en drugshandel.

Financieel aan de grond

De politie vermoedt dat Bogaerts betrokken is geraakt bij de handel in harddrugs omdat hij zakelijk zwaar in de schulden zat. Stefaan Bogaerts werkte een tijdje voor een bedrijf in containers. Zijn familie had geen idee dat Bogaerts financieel aan de grond zat.


Mogelijk is er een conflict over drugshandel ontstaan tussen Stefaan Bogaerts en leden van de motorclub Caloh Wagoh. Dat conflict werd beslecht op 21 september in Spijkenisse toen Bogaerts in zijn auto werd neergeschoten. Leden van de motorclub Caloh Wagoh kwamen vaak in een café vlakbij de plaats van de moord.


Vermoedelijk drie daders vluchtten na de moord weg in een zwarte BMW M5 Touring. Die auto is twintig minuten na de liquidatie brandend aangetroffen in Barendrecht. De politie vond daar ook kleding, vermoedelijk van de daders. Er is DNA op een verbrand kledingstuk gevonden. De Nederlandse en Belgische politie zijn op zoek naar getuigen die iets weten over het mogelijke verband tussen Stefaan Bogaerts en motorclub Caloh Wagoh. (PLA)