Berucht café ‘t Keteltje in Antwerps Schipperskwartier verzegeld: vijftien Nigeriaanse vrouwen aangetroffen

Café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier heeft een dubieuze reputatie.
patrick lefelon Café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier heeft een dubieuze reputatie.
Café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier is sinds zaterdagavond verzegeld. Het gerecht voert een onderzoek naar het houden van een huis van ontucht onder meer ten aanzien van een kwetsbare persoon. Het zou gaan om meerdere Nigeriaanse vrouwen die er al dan niet gedwongen hun ‘diensten’ aanbieden.

Café 't Keteltje heeft al langer een dubieuze reputatie en het is niet de eerste keer dat de zaak het voorwerp is van een gerechtelijk onderzoek.  Nu liep er onder meer een gerechtelijk onderzoek naar het houden van een huis van ontucht, onder meer ten aanzien van een kwetsbare persoon. Hierop staan straffen tot 15 jaar opsluiting.

Het café staat al jaren bekend als verzamelplaats voor vooral Nigeriaanse vrouwen die er hun seksuele diensten aanbieden

Woordvoerder parket Antwerpen

Geen toeval

De controle van zaterdagavond is er niet toevallig gekomen. “Café ’t Keteltje in de Oudemansstraat in Antwerpen is bij politie en gerecht al jaren bekend als een verzamelplaats van voornamelijk Nigeriaanse vrouwen die er hun seksuele diensten aanbieden. De uitbater van het café zou dat mogelijk faciliteren”, klinkt het bij het parket.  “De onderzoeksrechter heeft in het kader van dat lopend gerechtelijk onderzoek beslist om zaterdagavond verschillende huiszoekingen te doen. Dat gebeurde in het café, op twee adressen in Antwerpen die beschouwd zouden kunnen worden als afwerkplaatsen en op het adres van de eigenaar in Stabroek. Na afloop van de huiszoekingen heeft de onderzoeksrechter het café gerechtelijk verzegeld.”

In totaal werden vijftien Nigeriaanse vrouwen aangetroffen. Vier personen worden gerechtelijk voorgeleid. De onderzoeksrechter zal over hun aanhouding beslissen. De actie was een samenwerking tussen PZ Antwerpen, Federale Gerechtelijke Politie, vzw Payoke en vzw Cherut.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Stock

  15 jaar opsluiting, ik proestte het uit bij het lezen van deze strafmaat.

 • ivan DEJONGHE

  keteltje is al jaren bekent kwam er al van mijn 17 jaar ben er nu 56 keteltje heeft nooit een hoeren kot geweest wat wel gebeurde was dat er negerinentjes binnen kwamen om hun diensten aan te bieden en wie dat wilden gingen naar een hotelleke daar had keteltje niks mee te maken dus geen hoeren kot zo als de meesten denken

 • François Van Mol

  Al 20 jaar de zelfde Nigerianen de zelfde modus operandi .Maar nu wordt men wakker ,steekvlam politiek. Trouwens wat is illegaal hier in dit land ?? Ze komen hier allemaal binnengewandeld zonder papieren ,en krijgen kost en inwoon.Deze doen nog iets terug voor de kost te verdienen ,wat het ook moge zijn. Hypocrieten bij justitie .

 • Don Tessers

  De Nigeriaanse maffia rukt op. Zij organiseren de prostitutie. In Duitsland hebben zij de grote steden al bezet. Blijf rustig verder slapen en houdt de grenzen stoer open.

 • Geert De Winne

  Dit is al jaren geweten en nu pas ingrijpen , zeer raar !