Berchem Sport slikt verplicht naakt douchen in, coach zet wel stap opzij: “Jeugdvoetballers mogen tot eind dit seizoen kiezen”

Mohamed Achahbar, de jeugdcoach die zich tegen het verplicht naakt douchen uitsprak en opkwam voor zijn gestrafte jeugdspelers.
VTM Mohamed Achahbar, de jeugdcoach die zich tegen het verplicht naakt douchen uitsprak en opkwam voor zijn gestrafte jeugdspelers.
De jeugdspelers van Berchem Sport mogen tot het einde van het voetbalseizoen kiezen of ze met zwembroek of naakt douchen. Twee weken geleden was er over de kwestie flink wat beroering ontstaan. Een groep boze ouders ging toen bij de club verhaal halen. Jeugdcoach Mohamed Achahbar, die spreekbuis was van de ouders, zet voor de rest van het seizoen een stap opzij.

Verplicht naakt douchen: plots was het groot nieuws bij Berchem Sport. Acht spelers van de U12 weigerden en mochten even niet meer met de groep meetrainen. Dat was er te veel aan voor één van de jeugdcoaches, Mohamed Achahbar. Hij voerde aan dat het reglement op de website van de club nergens een verplichting vermeldde om zonder slip te douchen. Maar de club verwees naar een mail die die regel wél oplegde.

Dirk Lambrechts, algemeen manager van de jeugdopleiding, kondigde snel een afkoelingsperiode van twee weken aan. “Intussen zullen we advies inwinnen bij gespecialiseerde instanties. Dan zullen we ons standpunt bepalen”, klonk het. Vandaag is duidelijk geworden dat de vrije keuze bij het douchen – al dan niet naakt – al zeker tot het einde van dit seizoen wordt verlengd. “In de loop van het seizoen zullen we verder communiceren”, zegt Dirk Lambrechts vanavond aan onze redactie. “En we hebben wel degelijk gepraat met enkele instanties. Veel meer kunnen we daarover nu niet kwijt.”

Mohamed Achahbar reageert ook kort. “Ik ben blij dat naakt douchen niet meer verplicht is. Dat is het belangrijkste. Dit seizoen ga ik niet meer coachen. Zo heb ik meer tijd voor mijn zonen (die ook bij Berchem voetballen, red.).”
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Harry Aldmann

  Aparte douches is de oplossing. Ik zou me ook onwennig voelen met andere in de douche

 • Yves VERHAEGHE

  Naakt douchen allemaal altijd zo geweest bij mij nooit iemand met zwembroek gezien en nooit geen problemen gehad In welk preuts land waar overal porno is leven wij ?

 • Erwin Lambrechts

  Ik vind het ni meer dan normaal van deze tijd

 • Bart Baeyens

  Nu snap ik waarom Unia moest ingeschakeld worden.

 • Kris Verbeek

  Wie doucht er nu met zijn/haar kleren aan? Zal weer een regel zijn voor onze immigranten. Ik zou zeggen dat, indien ze zich niet kunnen aanpassen aan onze regels, ze zeer zeker terug naar hun land mogen verhuizen. Vroeger, toen ik nog sportte, douchte ik ook naakt. Dat deed/doet gewoon iedereen die sport. En pas op, ik zeg niet dat alle immigranten moeten verdwijnen. De meesten hebben geen probleem om zich aan te passen en hebben later zelfs zeer serieuze jobs. Wat is het probleem met de anderen