Berchem ademt streetart: meer dan 100 graffitiartiesten op ‘Meeting of Styles’

Een graffiti-artiest aan het werk in Berchem.
Klaas De Scheirder Een graffiti-artiest aan het werk in Berchem.
Aan de Berchemse Zomerfabriek vindt nog tot zondagavond de zestiende editie van Meeting of Styles plaats. Meer dan 100 graffitiartiesten komen er samen om zo'n vier vierkante kilometer muur te herwerken tot kunst. 

Met het festival profileert Berchem zich als hét streetartdistrict van onze stad. In en rond de Minkelersstraat worden zo'n 6.000 spuitbussen in de strijd gegooid. En dat levert spectaculaire murals op. De eerste editie, in 2003, werd nog mee op poten gezet door topacteur Matthias Schoenaerts, zelf met zijn crew verantwoordelijk voor heel wat graffitikunst in Antwerpen. Dit jaar stond zijn agenda te vol om zelf aanwezig te zijn in Berchem, maar Zenith - zoals zijn alter ego heet - blijft wel actief in onze stad. Zo gaf hij eerder dit jaar nog kleur aan het viaduct van Berchem Station, duidelijk te zien van op de Posthofbrug.

Meeting of Styles in Berchem.
Klaas De Scheirder Meeting of Styles in Berchem.
Meeting of Styles in Berchem.
Klaas De Scheirder Meeting of Styles in Berchem.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludo Marien

    Heb daar ook een woning .Ze hebben dan maar verder gedaan op rolluiken en poorten.20 tal beschadigde woningen door deze soort .nogmaals bedankt!!!!