Beerschot Wilrijk: "Petroleum Zuid blijft mogelijkheid"

Het bestuur van Beerschot Wilrijk wenst de stadsrivaal uit Deurne alle succes op de Bosuil en houdt twee opties open: een moderner en groter Olympisch Stadion of op termijn uitwijken naar een nieuw complex op Petroleum Zuid.


"Antwerp FC heeft gekozen voor de Bosuil en dat is hun goed recht. De discussie en het overleg rond een gemeenschappelijk stadion worden hierdoor eenvoudiger", zegt bestuurder Walter Damen. "Vanaf de eerste dag hebben we gezegd dat iedere club zijn eigen verhaal schrijft. We bekijken wat de mogelijkheden in het Olympisch Stadion zijn. De overeenkomst voor negen jaar (met de stad die eigenaar is, red.) biedt kansen om te moderniseren en uit te breiden. Al kan dat enkel met meer parkeergelegenheid en beter openbaar vervoer."


De club bekijkt met de stad ook Petroleum Zuid.


"Die plek past perfect bij ons DNA. We hadden zaterdag een gesprek met de burgemeester. We kunnen dankzij de beslissing van Antwerp FC nu alleen verder werken rond het nieuwe stadion en zelf afwegen wat voor de vooruitgang van onze club het beste is." (PHT)