Bart De Wever 'zet die ploat op'

RADIO MINERVA VIERT 35STE VERJAARDAG MET BEKENDE GASTPRESENTATOREN

Bart De Wever achter de knoppen van Radio Minerva.
Klaas De Scheirder Bart De Wever achter de knoppen van Radio Minerva.
Radio Minerva bestaat 35 jaar en is aan een feestjaar bezig. Om dat jubileum extra in de verf te zetten, gaf de Antwerpse zender zijn studio een volledige dag uit handen aan enkele bekende Antwerpenaren. Onder hen: burgemeester Bart De Wever.

Zondag werd Radio Minerva overgenomen door twaalf bekende Antwerpenaren. Wilfried is de man die de twaalf bij elkaar bracht. "Ik heb gezocht naar markante Antwerpenaren die moesten voldoen aan een van de twee voorwaarden: ze moesten een bekende naam hebben of een bekende stem." Dat bleek geen eenvoudige opdracht te zijn door de vakantieperiode maar uiteindelijk is Wilfried erg trots op zijn lijstje met onder andere Guy Mortier, Herbert Flack, Lucas Van Den Eynde, Guy De Pré, Kobe Ilsen en zelfs burgemeester Bart De Wever. Iedereen stelde zelf zijn playlist samen dat voor goedkeuring wel via Wilfried moest passeren. "Het moet natuurlijk Minervamuziek zijn hè. Evergreens uit de jaren '50 tot '80."

Bart De Wever en Wilfried overlopen samen de playlist.
Klaas De Scheirder Bart De Wever en Wilfried overlopen samen de playlist.

Presenteertalent

Pastoor Rudy Mannaerts mocht de spits afbijten en deed dat met verve. "Een echt presenteertalent!" vertelt Wilfried. "Als ik de pastoor zo bezig hoor, dan had ik me beter toch wat meer voorbereid", zegt burgemeester Bart De Wever die met een klein hartje voor de eerste keer in zijn leven achter de radiomicro kroop. De Wever bekende eigenlijk geen radioluisteraar te zijn maar toen hij de vraag van Radio Minerva kreeg, twijfelde hij naar eigen zeggen geen seconde. "Als Minerva je dat vraagt voor hun 35ste verjaardag, en ik ben burgemeester? Ja dan doe je dat toch meteen."

Doop van zoon

De Wevers muziekkeuze draait rond eigen herinneringen en wat hij zelf mooi vindt. Zo draaide hij het nummer 'Tim' van Wim De Craene dat werd gespeeld op de doop van zijn zoon. Een naam waar Wilfried erg trots op was, is die van Guy Mortier. "Normaal gezien doet Guy dit soort dingen niet meer maar voor ons wilde hij maar al te graag een uitzondering maken. "Dit wordt een hobbelige rit naar het verleden. Mocht u er nog uit willen, te laat want we zijn vertrokken," begon de oud-hoofdredacteur van Humo zijn radio-uurtje. Mortier zou Mortier niet zijn als hij enkele grappige oneliners tussen de nummers door gooide: "Dit nummer komt uit 1951. Trump was toen vijf jaar en al ongelofelijk irritant."


Naast het feestgedruis is het voor Radio Minerva bang afwachten. Afgelopen vrijdag keurde Vlaams minister van Media Sven Gatz 35 lokale radio's goed. Radio Minerva zat daar nog niet bij. "We hebben een sterk dossier maar we dingen met vier radio's naar één frequentie. We hopen op het beste", aldus Wilfried.