Bart De Wever sluit onder vuur genomen restaurant op Kiel: "Mogelijk gevaar voor openbare veiligheid"

Het eethuis, dat in september nog onder vuur werd genomen, wordt uitgebaat door de zus van drugscrimineel Omar G..
Marc De Roeck Het eethuis, dat in september nog onder vuur werd genomen, wordt uitgebaat door de zus van drugscrimineel Omar G..
The Pastabar op het Antwerpse Kiel, het eethuis dat begin september onder vuur werd genomen, is op bevel van burgemeester Bart De Wever (N-VA) gesloten. Dat bevestigt zijn woordvoerder. 

Volgens De Wever vormt de zaak, die mogelijk gelinkt is aan de Antwerpse drugscrimineel Omar G., "een mogelijk gevaar voor de openbare veiligheid". The Pastabar werd in de nacht van 6 op 7 september onder vuur genomen. Vermoed wordt dat de daders drugscrimineel Omar G. viseerden. Het restaurant wordt door zijn zus uitgebaat.

Testcase

Het is de eerste keer dat een dergelijke maatregel genomen wordt tegen een horecazaak.

De Wever liet in het verleden al tientallen horecazaken tijdelijk sluiten omwille van overlast en drugshandel of -gebruik, maar de motivering van een veiligheidsrisico is nieuw, en zou een testcase zijn om de mogelijkheden op het vlak van bestuurlijke handhaving maximaal te gebruiken. 

Kogels

De maatregel komt er op advies van de politie in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar het schietincident. De politie trof toen verschillende kogelinslagen aan in de vitrine van het pand. Mogelijk was de aanval gelinkt aan een al langer lopende reeks van drugsgerelateerde gewelddaden in Antwerpen en omgeving. 

Zolang het gerechtelijk onderzoek loopt, blijven de deuren van het eethuis dicht. Er bestaat immers een mogelijkheid dat er zich nog incidenten voordoen en onschuldige klanten slachtoffer zouden kunnen worden.
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Heel verstandig om die zaak te doen sluiten. Daar gebeuren louche zaken. Het signaal is duidelijk voor heel die straat.

 • andre van de wege

  nu gesloten 15 october terug open. het zijn verkiezingen op komst.

 • thierry bollaert

  hopelijk voor de antwerpenaren laten ze VB meebesturen ,en dit in ieder antwerpenaar zijn belang.kunt maar 1 keer missen......

 • Ronny Van Cleempoel

  Faes de Willy moet niet nadenken. Ik denk dat je meer weet dan het onderzoek dat ze gedaan hebben zo te horen .Er staat wel bij dat ze de zus is van drugscrimineel dan zullen ze wel een reden hebben om die zaak sluiten. Het is niet de eerste keer en zeker niet de laatste keer zijn dat ze zoiets doen . Laat het gerecht zijn werk doen in plaats van het zelf beter te weten.

 • jef Joossens

  Als hij de ballen aan zen lijf had om alle zaken te sluiten op de Turnhoutsebaan waarvan de zaakvoerder contacten heeft met het milieu of de eigenaars van de gebouwen connecties hebben met het milieu dan zou daar niet veel meer open zijn. Maar vanaf volgende week is Peeters burgemeester en die vind het daar toch zo slecht nog niet. :-)