Bart De Wever opent skikampioenschap in Antwerpen: kijk hoe hij in maatpak schans uittest

Burgemeester Bart De Wever opent Rail ‘n Snow met een knappe afdaling in maatpak.
Burgemeester Bart De Wever opent Rail ‘n Snow met een knappe afdaling in maatpak.
Op de Scheldekaaien in Antwerpen gaat vandaag Rail ‘n Snow door, met onder meer het Belgisch Kampioenschap Freestyle Rail voor ski en snowboard. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) testte de schans uit in maatpak en bracht het er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.

Aan de voetgangertunnel staat vandaag een schans met jumps en rails. Skiërs en snowboarders uit binnen- en buitenland laten er het beste van zichzelf zien. En ook burgemeester Bart De Wever waagde zich op de sneeuw. Een stunt of slide over een van de rails zat er niet in voor de burgemeester, maar hij daalde op zijn ski’s - en in maatpak - toch vlot de steile helling af. Die ligt er door het relatief warme weer niet ideaal bij. De sneeuw werd aangeleverd van de indoor skipiste Aspen in Antwerpen, op zo’n 15 kilometer van het evenement.

Vandaag is ook de openingsdag van het festival Winter in Antwerpen. Dertig dagen lang worden verschillende pleinen in de historische binnenstad in kerst- en andere winterse sferen ondergedompeld. Verwachte hoogtepunten zijn onder meer de ijspiste op de Groenplaats, de kerstmarkt, het vuurwerk op oudejaarsavond en - nieuw dit jaar - een “magisch winterbos” op het pleintje voor de kathedraal. 

De burgemeester in volle afdaling
De burgemeester in volle afdaling
Op volle snelheid...
Op volle snelheid...
Heelhuids beneden
Heelhuids beneden
Missie volbracht.
Missie volbracht.20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Dufour

  Beste tijd Bart!

 • Rudy Devolder

  Top Bart dat ge liever in de kijker loopt dan met het land bezig te zijn.

 • Dirk Passat

  Waar zijn die groene. Weet je wel hoe veel energie en co2 nodig is om de sneeuw te maken...

 • Jacky Denayer

  Eender wat die vent ...gisteren op schaatsen en in een frigokast.. eergisteren als pinguïn..morgen ... granaatwerpen ?

 • MARCEL Mathijssen

  Geweldige burgemeester!