Bakken en braden maar de Antwerpenaar zocht én vond verkoeling in de stad

Op Sint-Anneke steeg de temperatuur in de zon naar 40 graden
Klaas De Scheirder Op Sint-Anneke steeg de temperatuur in de zon naar 40 graden
Het was bakken en braden vandaag met temperaturen die richting veertig graden gingen. Nooit eerder was het zo warm in België en Antwerpen. Wie het geluk heeft een privé zwembad in zijn of haar tuin te hebben, kon naar hartelust plonsen, anderen moesten iets creatiever zijn en op zoek gaan naar die deugddoende verkoeling.

Bar Noord

Het is een klassieker maar wel eentje die het altijd goed blijft doen. Daar de fonteinen vroeger vooral in trek was bij kinderen, wagen ook volwassenen zich nu aan een verkwikkende douche. Hoeveel bezoekers de populaire zomerbar elke dag opnieuw trekt, is volgens de uitbaters moeilijk te zeggen. 

Bar Noord
Klaas De Scheirder Bar Noord

Fontein aan de Wapper

Het is zonde dat Antwerpen niet meer fonteinen telt. De fontein aan de Wapper op de Meir is een plek van verkoeling geworden voor de kinderen die mee gaan shoppen met de ouders of grootouders. Maar ook de mama en de papa maakten van het water gretig gebruik om de voeten even nat te maken. De kinderen daarentegen, zij zwommen alsof het een olympisch bad betrof. En de fontein? Die zorgde voor extra pret en af en toe een douche voor de shoppers, die met een zucht van opluchting de extra verkoeling in ontvangst namen.

Kinderen amuseren zich rot in de fontein
Klaas De Scheirder Kinderen amuseren zich rot in de fontein

Het Noordkasteel

Oké, we weten allemaal dat het officieel verboden is om er te zwemmen maar ondertussen weet ook iedereen dat er een gedoogbeleid gevoerd wordt. Ook op de heetste dag sinds de officiële metingen, trokken heel wat zwemmers naar de plas. Ook drie vriendinnen sprongen vanaf het ponton richting verkoeling. “Het is zalig, zelfs een beetje warm”, klinkt het. “Dit is veel beter dan ergens moeten aanschuiven om tien minuten te mogen zwemmen. Al stinkt het water wel een beetje naar eendenpoep en is het niet echt proper. Dat nemen we er met alle plezier bij.” 

De drie vriendinnen nemen een frisse duik, hoewel het water naar “eendenpoep” ruikt.
Klaas De Scheirder De drie vriendinnen nemen een frisse duik, hoewel het water naar “eendenpoep” ruikt.

Lege speeltuin

Opvallend beeld tijdens de warmste dag ooit gemeten: de speeltuin aan het Galgenweel ligt er verlaten bij. Te warm om te ravotten zonder water in de buurt lijkt het wel. 

De speeltuin aan het Galgenweel.
Klaas De Scheirder De speeltuin aan het Galgenweel.

Sint-Annastrand

De stad Antwerpen heeft plannen om van het Sint-Annastrand een echte hotspot te maken. Al moet het niet veel heter worden dan vandaag. De thermometer gaf er vandaag een hete 38 graden aan. Zonnekloppers lieten het niet aan hun hart komen en maakten gretig gebruik van de zonnestralen om een kleurtje te krijgen. Anderen zochten dan weer verkoeling in de Schelde. Ook al mag je hier niet zwemmen. “Verder dan tot aan de knieën gaan we niet hoor”, vertelt Valeska (17). “Het is niet veilig en bovendien is het water ook veel te vuil”, vult vriendin Tess (17) aan. De vriendinnen zijn goed voorbereid en zich bewust van de gevaren die deze warmte met zich mee kan brengen. “We hebben ons goed ingesmeerd en dragen een pet. We hebben ook voldoende water bij de hand om te drinken”, lachen de dames. 

Tess en Valeska
Klaas De Scheirder Tess en Valeska
Het uitzicht is niet geweldig maar de verkoeling is een feit. Vriendinnen Valeska en Tess laten het niet aan hun hart komen.
Klaas De Scheirder Het uitzicht is niet geweldig maar de verkoeling is een feit. Vriendinnen Valeska en Tess laten het niet aan hun hart komen.

Galgenweel

Voor wie het allemaal wat avontuurlijker mag is er nog Wake-up Cable Antwerpen waar je je kan uitleven met  wakeboarden of waterskiën. Zowel een beginner als een gevorderde kan hier terecht. Anderen lieten het avontuurlijke dan weer aan zich voorbij gaan en waagden zich aan een verfrissende duik in het water. 

Wakeboarder aan het werk in het Galgenweel
Klaas De Scheirder Wakeboarder aan het werk in het GalgenweelReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.