Baas Boekenbeurs verongelukt aan Craeybeckxtunnel: “Iedereen die iets met strips heeft, sterft een beetje met dit nieuws”

Alexis Dragonetti, bekend figuur uit de Vlaamse boekenwereld,  is zaterdagmiddag rond 15u15 verongelukt aan de ingang van de Craeybeckxtunnel. Bij het inrijden van de tunnel richting Brussel verloor de man de controle over zijn Porsche en botste tegen de voorkant van de tunnel.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een ploeg van de verkeerspolitie kon de man nog reanimeren. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.  Daar is hij overleden, zo bevestigt woordvoerster Christel Minne van het Antwerpse parket.

Het slachtoffer  Alexis Dragonetti was  CEO van stripuitgeverij Ballon Media die onder andere de albums van Jommeke uitgeeft.  De 50-jarige Drogonetti was ook de gedelegeerd bestuurder van Boek.be, de organisatie achter de jaarlijkse Boekenbeurs in het Antwerpse Bouwcentrum.

Hij was heel ondernemend en gedreven, en zat nog boordevol toekomstplannen. Hier zijn geen woorden voor

Persbericht Ballon Media

Ballon Media verspreidde rond middernacht een persbericht: “Met groot verdriet melden wij u het overlijden van Alexis Dragonetti. Onze CEO maar ook inspirator, motivator en vriend bij Ballon Media. Hij was heel ondernemend en gedreven, en zat nog boordevol toekomstplannen. Hier zijn geen woorden voor. Enkel onze innigste gedachten en deelneming voor familie, vrienden, alle medewerkers bij Ballon Media en alle vrienden, collega’s uit de boeken- en stripwereld.”

“Iedereen die iets met strips in Vlaanderen had of heeft, sterft een beetje met dit nieuws”, luidt een van de reacties op het overlijden. Dragonetti wordt omschreven als iemand “met een duidelijk groot hart voor het boekenvak.” Ook stripspecialist en VTM Nieuws-journalist Patrick Van Gompel reageert aangeslagen. “Hoe verschrikkelijk. Het overlijden van Alexis moet je zeggen, zonder s. Je moeder had dat graag, vertelde je ooit. Je lachte altijd. Je was altijd even voorkomend. Je hield nóg meer van mensen dan van (strip)boeken. We verliezen een boekenvriend met een groot hart”, klinkt het op Twitter.

Ook bij Boek.be wordt ontdaan gereageerd. “Met veel daadkracht en tomeloze inzet startte hij het vernieuwingstraject van de Boekenbeurs, gaf hij bepalend vorm aan de dagelijkse werking van Boek.be en legde met bruisende inzet de fundamenten voor voorspoedige relaties met vele betrokken spelers en instellingen op het terrein”, luidt het zondagmiddag in een communiqué. “Zijn ideeën inspireerden medewerkers en medebestuurders, die met overtuiging zijn beleid volgden.”

Alexis Dragonetti
rr Alexis Dragonetti28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Vanlangenakker

  Innige deelneming aan de familie, vrienden, kennissen en alle boekenliefhebbers.

 • Bea Touzin

  Veel sterkte naar de naasten ik stond in die file en toen ik voorbij reed had ik kippevel ik wist dat het een erge ongeval was ik hoopte dat er geen doden waren maar helaas :(

 • rony stokart

  Heel Belgie zal hem missen !

 • Patricia De Beule

  RIP Alexis Veel sterkte aan de familie en vele vrienden

 • Mike Boon

  Innige deelneming. Wel bizarre plaats om tegen te knalen. T is daar 3 rijstroken breed.