Auto belandt onder locomotief in Antwerpse haven

De wagen belandde onder de locomotief.
Marc De Roeck De wagen belandde onder de locomotief.
In het Antwerpse havengebied is vrijdagochtend een wagen in aanrijding gekomen met een locomotief op een overweg in de Korte Wielenstraat. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel. De bestuurder van de wagen zat na de aanrijding gekneld in zijn voertuig, maar zou er niet ernstig aan toe zijn.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar volgens Infrabel wijst alles erop dat de overweg in kwestie goed functioneerde. “Het is een overweg met lichten en belsignalen, maar zonder slagbomen”, zegt woordvoerder Thomas Baeken. “Eigenlijk functioneert zo’n plek dan als een gewoon kruispunt met verkeerslichten.” De locomotief zou slechts met een snelheid van 10 kilometer per uur hebben gereden.

De overweg is intussen vrijgegeven door het parket, maar er moeten nog takel- en opruimwerkzaamheden gebeuren. Het ongeval zorgt voor heel beperkte hinder voor het goederenverkeer, aangezien er voldoende omleidingsmogelijkheden zijn in het havengebied. 

De wagen belandde onder de locomotief.
Marc De Roeck De wagen belandde onder de locomotief.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Walter Van Criekinge

    Weer een voorbeeld van de wet aan je laars te lappen, maar ja het zal wel aan de spoorwegen liggen zeker.