ATV-presentator Karl Apers komt op voor sp.a in Antwerpen

Karl Apers is 54 jaar. Hij is oorspronkelijk van Puurs, maar woont al vele jaren in Berchem.
ATV Karl Apers is 54 jaar. Hij is oorspronkelijk van Puurs, maar woont al vele jaren in Berchem.
Journalist en presentator Karl Apers, die onder meer het actuaprogramma 'Wakker Op Zondag' mee presenteert op de regionale televisiezender ATV, staat in oktober op de lijst van sp.a in Antwerpen. Welke plaats hij krijgt, is nog niet bekend, maar hij zal zowel opkomen op de stadslijst als de districtslijst van Berchem. 

Apers stopt met onmiddellijke ingang bij ATV en zal mogelijk ook in dienst treden van (de communicatiedienst van) sp.a.

Eerder maakte sp.a al bekend dat onafhankelijk kandidate Jinnih Beels de lijst zou trekken, voor lokaal partijvoorzitter Tom Meeuws, Vlaams Parlementslid Güler Turan, gemeenteraadslid en voormalig zaalvoetballer Karim Bachar en OCMW-raadslid Tatjana Scheck. Yasmine Kherbache wordt lijstduwer.

"Karl is hét gezicht van ATV, een man met veel ervaring in de journalistiek en met de politiek, maar bovenal iemand die geëngageerd is en gemotiveerd om samen met ons van Antwerpen een betere stad te maken", zegt lijsttrekker Beels, die samen met Meeuws Apers overtuigde om de overstap te maken.

"Kiezel in de rivier verleggen"

Apers zelf zegt "met enige schroom, maar vooral met veel overtuiging, durf en goesting" aan het avontuur te beginnen. Hij vindt bij sp.a zijn standpunten rond onder meer mobiliteit en veiligheid terug. Apers zal zich in tegenstelling tot Beels wel een sp.a-lidkaart aanschaffen.

"De 'sossen' zijn nodig en daarbij wil ik graag een handje helpen", aldus Apers. "Het verhaal van sp.a is het juiste, maar er is nog een groot verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen. De sociaaldemocratie moet momenteel in heel Europa een storm doorstaan. Er moet dus aan de kar getrokken worden en ik heb op dat vlak de ambitie om een kiezel in de rivier te verleggen."
58 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slachmuylders

  Wa ne rommel bij SPA nu ???? Mijn stem gaat naar N-VA of VB Gedaan met SPA

 • Philippe Janssens

  Oei.... en wie gaat Links nu bepamperen tijdens Wakker op Zondag? Flutjournalist Apers gaat nu flutxommissaris Beels en Zakkenvulker Meeuws achter na... Soort zoekt soort... en na de verkiezingsnederlaag..samen naar RTV.... Jinni terug op haar plek, Karl terug "journalist" en Meeuws kan overal zijn zakken wel vullen....

 • Bob De Visser

  Waar zou toch het gerucht vandaan komen dat het merendeel van de journalisten van een linkse signatuur zijn ?! Maar goed dat het gros van de kiezers dit al langer doorheeft , dat maakt het politiek inlijven van die journalisten er electoraal niet interessanter op . Om van het nefast gevolg van hun geloofwaardigheid en neutraliteit nog niet te spreken natuurlijk .

 • willy verbeeck

  Alweer een bewijs dat alle media onbeschaamd links zijn en rechts totaal negeren.

 • herman cohen

  Knap dat iemand met zijn verleden als journalist wil opkomen tegen de algemene NVA verzuring van t'stad ,Vlaanderen en Belgie. Respect!!