Armeens gezin uit Borgerhout blijft opgesloten in Steenokkerzeel

Anna-Maria
rv Anna-Maria
Het Armeense gezin Khmoyan uit Borgerhout blijft opgesloten in het gesloten asielcentrum van Steenokkerzeel. Hun verzoek tot invrijheidstelling is maandag afgewezen.

De Khmoyans, een gezin met twee dochtertjes van twee en acht jaar, werden op 8 januari opgepakt en overgebracht naar het gesloten asielcentrum van Steenokkerzeel. Hun aanvraag tot regularisatie is geweigerd en ze hebben een uitwijzingsbevel gekregen. Hun advocaat Bruno Soenen heeft daartegen beroep aangetekend. Hij vocht ook hun opsluiting aan bij de raadkamer, maar ving daar maandag bot.

De ouders kwamen in 2009 naar België en beide kinderen werden hier geboren. Kinderrechtencommissaris Bruno Van Obbergen liet eerder optekenen dat hij niet te spreken was over de opsluiting van het gezin. Hij vond ook dat de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) het dossier zeer gebrekkig had afgehandeld, zonder rekening te houden met het belang van de kinderen.

Basisschool De Reuzenpoort in Borgerhout, waar het 8-jarige dochtertje Anna-Maria school loopt, vindt het onmenselijk dat het gezin wordt teruggestuurd en startte allerlei acties, waaronder een petitie tegen hun uitwijzing. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.