Architect steekt man neer met champagneglas in The Villa: werkstraf van 90 uur gevraagd

The Villa in Antwerpen
Bart Albrecht The Villa in Antwerpen

Een 30-jarige architect stond woensdagochtend voor de rechtbank omdat hij vorige zomer een klant had aangevallen in club The Villa op het Eilandje in Antwerpen.  De dader haalde met een champagneglas uit naar een 36-jarige man uit Stabroek.  Het champagneglas brak. De voet van het glas boorde zich in de hals van het slachtoffer. De procureur vorderde een werkstraf van 90 uur. 

Volgens advocaat Giles Snelders die de man uit Stabroek bijstond, had zijn cliënt ontzettend veel geluk gehad. “Het was een kwestie van millimeters of dat glas had de slagader geraakt. Mijn cliënt was 37 dagen werkongeschikt. Nu is hij terug aan de slag maar hij heeft een verzakte lip en kan geen masker meer dragen. Een deskundige moet de blijvende schade aan zijn gezicht nog bepalen.” 

Schuld bekend

De dader bekende schuld. Hij kon zich niet meer herinneren waarom hij de man uit Stabroek, die hij nooit eerder had gezien, had aangevallen.  Hij was bereid om alle schade te vergoeden.

De procureur vorderde een werkstraf van 90 uur tegen de architect. Zijn advocaat Kris Luyckx vroeg de rechter om nog iets lager te zakken in de bestraffing. “Deze man heeft een druk leven als architect en is betrokken bij veel grote bouwwerken waarvoor hij ook ‘s avonds en in de weekends moet  paraat staan. Wilt u hem de opschorting van straf geven?” 

De rechter doet uitspraak op 27 februari. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ally Janson

  90 uur werkstraf voor zomaar willekeurig een mens proberen te vermoorden? Die kun je niet zomaar weer loslaten in de samenleving.

 • Ronny Rutmans

  Ah zo ...hij heeft een druk leven ,...nee dan mag hij niet gestraft worden voor poging tot moord !

 • WALTER WIELANDT

  de dader heeft een druk leven dus hij komt er nog goedkoper vanaf dan waar je tegen 70km geflitst wordt waar je maar 50 mag rijden !Het slachtoffer heeft misschien een vervormd gezicht voor het leven !!!advocaat zijn is toch een reuze job hé !

 • Marcus Camps

  Opschorting voor zulk een zwaar vergrijp ? Werkstraf ? Die werkt toch, dus dat is geen straf. Nee, een jaar effectief en een psychologisch onderzoek lijkt me beter. Mensen die mensen aanvallen met kapotte glazen en niet weten waarom lijken me thuis in een instelling.

 • maurice snelders

  Amper 90 uur werkstraf voor poging tot moord en dan vraagt die advocaat nog vermindering. Niet te geloven.