AP Hogeschool is op zoek naar locatie voor nieuwe Antwerpse campus

AP Hogeschool
AP Hogeschool AP Hogeschool
Omdat AP Hogeschool wil uitbreiden, is het een zoektocht begonnen naar een geschikte locatie in Antwerpen. Idealiter heeft de nieuwe campus een oppervlakte van 20.000 à 25.000 vierkante meter en is het tot drie of vier verdiepingen hoog.

Artesis Plantijn Hogeschool gaat in 2021 aan Park Spoor Noord een derde campus openen voor 2.500 studenten. Omdat verwacht wordt dat het aantal hogeschoolstudenten de komende jaren sterk zal toenemen, is AP een zoektocht begonnen naar een geschikte locatie voor alweer een nieuwe campus.

“We hebben een markconsultatie opgestart om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden binnen de stad Antwerpen”, zegt de AP-directie. “Momenteel bekijken we zowel potentiële bouwgronden voor de bouw van een nieuw gebouw, als de renovatie van bestaande panden.”

De nieuwe locatie moet voldoen aan een heel aantal voorwaarden. Zo moet het een oppervlakte van 20.000 à 25.000 vierkante meter hebben en is het liefst tot drie of vier verdiepingen hoog. Verder moet er op de locatie n het nieuwe gebouw moet er plaats zijn voor vier aula’s, leslokalen voor twintig tot zestig studenten, administratieve bureaus en een twaalftal labo’s. AP wil ook parkeerplaats voor 100 auto’s en 1.000 fietsen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.