Antwerpse topadvocaat Pol Vandemeulebroucke opgepakt in drugsonderzoek

Douanier belandt in de cel

Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke is onder andere bekend als de advocaat van Danny Van Hamel, de ontvoerder van Anthony De Clerck.
rr Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke is onder andere bekend als de advocaat van Danny Van Hamel, de ontvoerder van Anthony De Clerck.
De drugsbrigade van de federale politie (FGP) Antwerpen heeft vanmorgen vijf verdachten gearresteerd in een nieuwe drugsonderzoek. Onder hen een douanier en twee advocaten, Pol Vandemeulebroucke en Luc Verheyen. Beide advocaten werden intussen weer vrijgelaten. 

Het onderzoek is een uitloper van een vroeger dossier tegen Fakher E.K., een uitbater van een snackbar op het Antwerpse Eilandje. Hij werd in 2017 veroordeeld tot 5 jaar cel voor de invoer van ruim 400 kilo cocaïne. 

De drugsbrigade bleef de handel en wandel van Fakher E.K. volgen en meent aanwijzingen te hebben dat hij ook na 2017 vanuit een nieuwe horecazaak probeerde drugshandel op poten te zetten. Bij die handel zou Fakher E.K.  twee andere mannen betrokken hebben. Het gaat om Z.B. en douanier J.A.  

Die drie werden vanochtend gearresteerd en bij hen werden huiszoekingen uitgevoerd.  De drie verdachten werden allemaal aangehouden en zijn voorlopig in de gevangenis opgesloten.  
De twee advocaten die ‘s morgens eveneens werden opgepakt mochten na hun ondervraging door de onderzoeksrechter weer naar huis. Meester Luc Verheyen was in de loop van de voormiddag al vrij en mocht zijn job gewoon verderzetten. 

Voor de bekende strafpleiter Pol Vandemeulebroucke  duurde het tot in de late namiddag voor hij weer naar huis mocht. Ook hij mag zijn job gewoon verderzetten. 

‘Enfant terrible’ 

Het Antwerpse gerecht heeft al herhaaldelijk geprobeerd om Pol Vandemeulebroucke in het nauw te drijven. Zo werd hij midden vorig jaar opgepakt op verdenking van het lekken van informatie in een ander drugsdossier. De politie voerde toen huiszoekingen uit op zijn kantoor en bij hem thuis. De onderzoeksrechter liet hem toen ook vrij, maar legde hem een beroepsverbod op. Advocaat Vandemeulebroucke ontkende dat hij in dat dossier informatie zou gelekt hebben. Het beroepsverbod werd na een maand opgeheven. 

Al in 2002 betichte het Antwerpse parket advocaat Pol Vandemeulebroucke van het lekken van informatie. Hij en zijn medewerker zouden geheime info hebben doorgegeven aan drugscrimineel  Guy D.G. De rechtbank sprak hen allebei vrij. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gustaaf carpels

  Je bent maar schuldig als men het kan bewijzen he Beste burgers

 • Ludo Broeders

  Het gerecht is één pot nat, gaan nu deze corrupte advocaten een andere advocaat onder de arm nemen? het lijkt wel op het liedje van Urbanus, "De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen om ons heen..."

 • Roger Cooks

  Vrijgelaten want "ons kent ons" !

 • Martha Van Hoecke

  Ze zijn zo braaf meneer ..