Antwerpse scholieren organiseren opnieuw mars voor het klimaat

Vorige week donderdag verzamelden de Antwerpse scholieren op de Groenplaats
Laenen Vorige week donderdag verzamelden de Antwerpse scholieren op de Groenplaats

Antwerpse scholieren zullen ook morgen opnieuw de straat optrekken voor een beter milieu. Ze zullen verzamelen op het Operaplein om 14 uur om in mars richting de Groenplaats te wandelen. “We kozen vorige week voor een lokale actie, en met succes: er vond een gesprek plaats met de schepenen Jinnih Beels en Tom Meeuws. Hier werd de hand gereikt om samen te werken met jongeren vanuit heel Antwerpen aan het klimaatbeleid. De actie wordt voortgezet, we blijven dit in Antwerpen doen en ons doel is om een zo groot mogelijke diversiteit te creëren. Scholen uit ASO, BSO, KSO, TSO, lagere scholen, hoge scholen, universiteiten, kortom: iedereen”, vertelt mede-organisator Warre Germis 

Omdat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is elke donderdag naar Brussel af te zakken, organiseerden enkele leerlingen van Stedelijk Lyceum Groenhout in Berchem een actie in Antwerpen om zo hun collega’s in Brussel ook te steunen. 

Ook in Antwerpen brossen de leerlingen voor het klimaat.
Laenen Ook in Antwerpen brossen de leerlingen voor het klimaat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.