Antwerpse scholen krijgen subsidies voor bouwprojecten

De Vlinderboom in Borgerhout ontvangt bijna 200.000 euro voor de vernieuwing van zijn speelplaats.
Laenen De Vlinderboom in Borgerhout ontvangt bijna 200.000 euro voor de vernieuwing van zijn speelplaats.
Een aantal scholen in de stad Antwerpen hebben goed nieuws gekregen. Het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) kent in heel Vlaanderen en Brussel bijna 40 miljoen euro subsidies toe voor bouwprojecten. Blikvanger in Antwerpen is Vrije Basisschool Mariagaarde in Borgerhout: voor de bouw van een klassenblok met een turnzaal is 1.568.000 euro uitgetrokken.

In de lijst scholen die op centen kunnen rekenen, zijn er nog een aantal dossiers die meer dan 100.000 euro subsidie van AGION ontvangen. Voor een nieuwbouw van het Sint-Annacollege (middenschool) staat 720.000 euro klaar. De kleuter- en lagere school De Vlinderboom in Borgerhout krijgt voor de vernieuwing van haar speelplaats 196.277 euro.

Voor Vrije Basisschool De Linde in Deurne is er 102.025 euro opzijgezet. De turnzaal wordt er volledig gerenoveerd.

In Berchem krijgt het Centrum voor Basiseducatie Antwerpen ruim 300.000 euro voor de totaalrenovatie van een kantoorgebouw, waar bureauruimte, klaslokalen en een cafetaria komen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.