Antwerpse politie waarschuwt: “Wildbarbecueën kan u GAS-boete tot 350 euro kosten”

Barbecueën is wél toegelaten op de 15 openbare barbecues in de stad.
Foto Photo News Barbecueën is wél toegelaten op de 15 openbare barbecues in de stad.
De zomervakantie is van start gegaan en het weer zit alvast mee. Naar jaarlijkse gewoonte is het voor velen dus weer tijd om de barbecue aan te steken. Maar de Antwerpse politie waarschuwt: zelf een barbecue meenemen om op eender welke plaats in de stad aan de slag te gaan, is - wegens de brandveiligheid - niet toegestaan. Wie een overtreding begaat, riskeert een GAS-boete van 350 euro.

Barbecueën is wél toegelaten op de 15 openbare barbecues in de stad. “Die zijn gratis te gebruiken en staan op locaties waar het brandgevaar gering is”, zegt de politie. “Let wel op, want na zonsondergang moeten de kolen gedoofd zijn. Vergeet ook geen brandblusser of water mee te nemen want dat is verplicht.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.