Antwerpse politie voorbereid op voetbaltopper tussen Antwerp en Club Brugge

De politiezone Antwerpen is voorbereid op eventuele incidenten naar aanleiding van de voetbaltopper en risicowedstrijd van RAFC tegen Club Brugge van zondagnamiddag. “Wij maken altijd een analyse en stellen op basis daarvan een actieplan op. We krijgen ook steun van de federale politie”, zegt Wouter Bruyns van de lokale politie Antwerpen.
De politie is duidelijk op alles voorbereid.
Toon Verheijen De politie is duidelijk op alles voorbereid.

Wedstrijden tussen Antwerp en Club Brugge durfden in het verleden wel eens uit te monden in onregelmatigheden na de wedstrijd, maar de politie Antwerpen is voorbereid. “Wij maken als politiezone altijd een analyse op basis van het verleden en andere potentiële risico’s”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Op basis daarvan maken we een actieplan en wordt ook de inzet van onze manschappen. Die zullen zondag zowel zichtbaar als onzichtbaar aanwezig zijn.”

De lokale politie zal zondag ook de steun krijgen van de federale politie met onder meer de helikopter en de inzet van extra manschappen. Ook het waterkanon staat paraat om bij ernstige incidenten te kunnen ingrijpen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Martens

  Hoe komt het dat zoiets alleen in het voetbal bestaat?

 • guido vermeyen

  Wat er al vernield is aan materiaal en tussenkomst politie is onbeschrijfelijk, het benadert het bedrag van de begroting in miljarden....

 • wannes sips

  een schande dat de burger dat allemaal moet betalen! als het niet vreedzaam kan afschaffen die boel !!

 • Roger Cooks

  Kunnen ze de voetbalploegen niet verplichten om voor die politiekosten op te draaien? Die hebben wel geld genoeg om al die wandelende schilderijen rijkelijk te betalen.

 • Eddy Foelgner

  Waarom steeds het verleden in de media, Antwerp van nu is aan een betere reputatie bezig, geef dit een kans.