Exclusief voor abonnees

Antwerpse politie stopt beveiliging gerechtshof

De gerechtshoven in België kregen door de toegenomen terreurdreiging toegangscontrole. Voor het hof van beroep leverde de Antwerpse lokale politie de nodige manschappen.
Photo News De gerechtshoven in België kregen door de toegenomen terreurdreiging toegangscontrole. Voor het hof van beroep leverde de Antwerpse lokale politie de nodige manschappen.
De Antwerpse lokale politie stopt vanaf 31 december met de beveiliging van het Antwerpse hof van beroep op de Waalsekaai. Een nieuwe eenheid van de federale politie neemt die taak over maar kampt met personeelstekort. Daarom wordt de metaaldetector aan de ingang van het beroepshof vanaf 1 januari buiten werking gesteld. 

Door de toegenomen terreurdreiging besliste de regering in 2015  om gerechtshoven in België voortaan te laten bewaken door de federale politie. De aanleiding was de ontdekking van een terreurcel in Verviers die plannen had om aanslagen op rechters en rechtbanken te plegen.

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.