Antwerpse politie plukt twee jonge drugsdealers van 14 en 16 jaar van straat

EPA
Het wijkondersteuningsteam van de politie in Deurne heeft zaterdag twee jonge drugsdealers opgepakt.  De verdachten waren minderjarig. In de wijk Zurenborg werd dan weer een 19-jarige dealer gearresteerd. 

De twee jongeren van 16 en 14 jaar oud fietsen beiden op de Bisschoppenhoflaan.  Ze stopten en maakten kort contact in de inkomhal van een appartementsgebouw. De politie controleerde de twee jongeren. Ze bleken in het bezit te zijn van 880 euro cash, cannabis en enkele gsm-toestellen.  De bewoner van een van de appartementen erkende drugs te hebben gekocht bij de twee jongeren. 

Het wijkondersteuningsteam van de regio Centrum merkte tijdens een patrouille op Zurenborg een voertuig op dat kort contact maakte met een persoon die voorbij wandelde. Toen de agenten de man wilden controleren, probeerde hij te vluchten, maar na een korte achtervolging kon de politie de man oppakken. Hij had drie gsm-toestellen op zak en 480 euro cash. In de gsm vond de politie berichten terug die wijzen op cocaïnehandel.