Antwerpse politie bevrijdt gegijzelde vrouw (27): vriend met gokschulden moest losgeld betalen

Illustratiebeeld
Bollen Illustratiebeeld
De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft gisteren vier mensen aangehouden na een gijzeling van een 27-jarige vrouw.

Een verwarde man deed donderdagochtend bij de politie aangifte van de gijzeling van zijn 27-jarige vriendin. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen opende meteen een onderzoek. De 22-jarige man, een boekhouder van beroep, heeft gokschulden. Woensdagavond namen verschillende mannen hem mee in een minibus en brachten hem naar een pand. Daar kreeg de man zware slagen en werd hij gekneveld. De verdachten ontvoerden daarna zijn 27-jarige vriendin uit Borgerhout en sloten haar op in een huis in Hoboken. De man werd daarna vrijgelaten om het losgeld voor zijn vriendin te verzamelen en om zijn gokschuld af te betalen.

Dankzij een sterke samenwerking tussen de PZ Antwerpen, de Federale gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen en Antwerpen en de speciale eenheden van de Federale Politie kon er snel resultaat geboekt worden. Donderdag kon de vrouw door de politie bevrijd worden. Ze bleef ongedeerd. Vier mannen, een 25-jarige man uit Ekeren, een 25-jarige man en zijn 27-jarige broer uit Antwerpen en een 27-jarige man uit Hoboken, werden gearresteerd. 

De onderzoeksrechter heeft de vier mannen vrijdag aangehouden en dinsdag verschijnen ze voor de raadkamer. Daar zal worden beslist of ze in afwachting van het verdere onderzoek langer in de cel moeten blijven, of vrijgelaten worden onder voorwaarden. De vier zitten momenteel vast op verdenking van slagen en verwondingen, poging tot afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving ten aanzien van de 22-jarige boekhouder met gokschulden en zijn 27-jarige vriendin uit Borgerhout.