Antwerpse luchthaven: bijna 25.000 passagiers in april

TUI zorgt voor steeds meer passagiers op de luchthaven in Deurne.
GMAX AGENCY TUI zorgt voor steeds meer passagiers op de luchthaven in Deurne.
Het aantal passagiers op de luchthaven in Deurne lag de voorbije maand zo’n 7.000 hoger dan in maart. Geen grote verrassing, aangezien het zomerseizoen is gestart. Met 24.527 passagiers blijft Antwerp Airport wel nog 10 procent onder de cijfers van april 2018. Het opdoeken van VLM in augustus vorig jaar heeft daar alles mee te maken.

Lagekostenmaatschappij TUI is in april gestart met twee nieuwe bestemmingen: Lublin (Polen) en Enfidha (Tunesië). Naar de Spaanse steden Malaga en Alicante én het Marokkaanse Tanger kwamen er bijkomende vluchten. “Enfidha bedient twee soorten publiek”, zegt Piet Demeyere. “Enerzijds is het voor de Tunesische gemeenschap een route gericht op familie- en vriendenbezoek, anderzijds een populaire vakantiebestemming voor Belgen. Dat loopt allebei prima. Voor Lublin rekenen we op een volledig seizoen als aanloop naar een succesvolle route. Je hebt tijd nodig om bekend te worden. Het overgrote deel van de Poolse gemeenschap in Vlaanderen komt uit die streek. Momenteel draaien we al rond 50 procent gevulde stoeltjes op die vlucht. Beter dan de prognose. Het is bijna zeker dat we met die route doorgaan.”

Alles bij elkaar breidt de capaciteit van TUI in Antwerpen deze zomer met 35 procent uit. Dat zal nodig zijn om het verlies van het weggevallen VLM te compenseren. Marcel Buelens, algemeen directeur van de luchthaven, is tevreden over de cijfers van april. “Sinds vorige week draaien we zelfs beter dan vorig seizoen op hetzelfde moment. Ik ga uit van een goede zomer. Ik hoop dat we de komende weken ook goed nieuws kunnen brengen over nieuwe zakelijke bestemmingen.”

Protest

In 2018 vestigde Antwerp Airport een record met 298.000 passagiers. Het voorbije weekend voerde burgerbeweging Vliegerplein nog actie. Ze wil de sluiting van de luchthaven. Grootste kritiek is dat de Vlaamse overheid jaarlijks 2 miljoen euro besteedt aan het veiligheidspersoneel en dat uitbater Egis slechts 250.000 euro concessie moet betalen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leonarda Van Opbroecke

    Goed zo. Bv Ryanair of Transavia er nog bij en de cijfers zullen direct stijgen

  • Herbert Verbeeck

    Prima nieuws!!