Antwerpse Gedichtendag staat in het teken van ‘elfjes’

Nabilla Ait Daoud drukt ‘elfjes’ - gedichten van elf woorden - in het Museum Plantin-Moretus.
Klaas De Scheirder Nabilla Ait Daoud drukt ‘elfjes’ - gedichten van elf woorden - in het Museum Plantin-Moretus.
Schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) beet vandaag de spits van de Antwerpse Gedichtendag af in het Museum Plantin-Moretus. Ze drukte er een ‘elfje’: een gedicht van elf woorden over vijf lijnen.

Dat gedicht is geschreven door de Nederlandse auteurs Monique en Hans Hagen: ‘Vrijheid. Zeg ik. Wat ik wil. Of blijf ik beter. Stil’ (we zetten er punten tussen om de overgang naar de volgende regel duidelijk te maken). 

Iedereen die dat wou, kon het elfje op deze Gedichtendag op een historische drukpers laten drukken. Maar je kunt ook zelf een ‘elfje’ schrijven en binnenbrengen in het museum, tot 6 februari. De komende zeven dagen loopt immers de poëzieweek. “De schepen had zelf een elfje geschreven (‘Antwerpen. Mijn stad. Waar mijn hart. Bonkt en klopt en. Juicht’). “Het duurt echter drie uur om de letters te zetten en die tijd hadden we niet”, zegt Liesbet Brzyk, woordvoerster van Ait Daoud.

Info: https://www.museumplantinmoretus.be/nl
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.