Antwerpse fietskorting wegens succes verlengd tot 2022

Foto Laenen
De voorbije twee jaar hebben al 1.702 werknemers ingetekend op de fietskorting van de stad Antwerpen. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Door het succes wordt het project alvast tot 2022 verlengd.

De fietskortingsregeling houdt in dat wie voor het werk met de auto door het gebied in Antwerpen moet waar grote werkzaamheden aan de gang zijn, een korting tot 250 euro kan aanvragen voor de aankoop of het onderhoud van een (e-)fiets. Wie de korting krijgt, moet wel aantonen dat de fiets vervolgens effectief minstens twee dagen per week wordt gebruikt voor woon-werkverkeer. Dat kan door de fietsverplaatsingen te registeren via een app.

Van 2017 tot nu werden zo al ruim 480.788 woon-werkritten geregistreerd, goed voor meer dan vier miljoen gefietste kilometers. Opvallend is dat de meerderheid van de deelnemers, 56 procent, buiten de stad Antwerpen woont. Dat toont volgens de stad aan dat de fiets ook voor iets langer woon-werkverkeer een valabel alternatief voor de auto is.

Hindergebied wordt groter

Nu het project wordt verlengd, is ook een uitbreiding van het hindergebied waar het geldt nodig. Er staan immers onder meer in het kader van de Oosterweelverbinding grote werken gepland in het noordelijke deel van het havengebied, op Linkeroever, in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en in de gemeente Zwijndrecht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.