Exclusief voor abonnees

Antwerpse drugsoorlog woedt weer: “Vroeger hadden bendes een erecode. Nu wil iederéén snel geld”

In Wommelgem is in de nacht van maandag op dinsdag een appartementsgebouw beschadigd door een ontploffing die veroorzaakt werd door een granaataanslag.
Marc De Roeck In Wommelgem is in de nacht van maandag op dinsdag een appartementsgebouw beschadigd door een ontploffing die veroorzaakt werd door een granaataanslag.
De Antwerpse drugsoorlog lijkt opnieuw in alle hevigheid losgebarsten, na twee maanden van relatieve rust. Gisterochtend ontplofte een granaat in een flatgebouw in Wommelgem. "Het geweld gaat crescendo. Hopelijk vallen er geen doden."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Boudewijns

  “Bendes” met een “erecode” ? Gaat men die smeerlappen nog “goedpraten”? Ongelooflijk, het blijven gewoon gangsters, lafaards en verder “ niks” ....

 • Steven Emmanuel de Waeghe

  Is drugs nog zo illegaal of men laat blijken? In 2014 bepaald Europa dat drugs kan meegerekend worden als binnenlands produkt om begrotingstekorten te doen inkrimpen. Sinds 2014 stijgen de volumes cocaïne die in Antwerpen toekomen zienderogen. In 2019 zitten we, volgens de media, al aan 120 ton cocaine die via Antwerpen binnenkomt. Wat als Europa drugs-handel subsidieert om de begrotingstekorten te doen inkrimpen?

 • benny vandersanden

  Dat drugsgespuis is allemaal gekend! Denk je dat de Wever niet onmiddelijk en keihard tegen hen zou willen optreden? Justitie en rechten voor het grootste menselijk afval zijn de enige oorzaak. Criminelen die voor niets of niemand respect hebben zouden ook geen respect mogen krijgen. Onmiddellijk en definitief uitschakelen is de enige oplossing maar welke geitewollensokken partijen houden hen ook weer de hand boven het hoofd?

 • Jaak Casteleyn

  Dat krijgt men als men een functie van burgemeester, partijvoorzitter, parlementslid, en nog een resem aan mandaten bekleed, men noemt dit teveel hooi op de vork, Latijnse woorden prevelen zal in dit geval geen aarde aan de dijk brengen.

 • huib matthijssen

  en maar zeuren over stoppen met roken. er groeit landzaam n stille ramp die vele opzichten erger is.