Antwerpse drugsbaron opgepakt in Dubai

Procureur Antwerpen: “Arrestatie van maffiabaas tot in details voorbereid met politie van Dubai.”

Het werd Nordin E.H. al enige tijd geleden te heet onder de voeten, hij vluchtte naar Dubai.
HLN Het werd Nordin E.H. al enige tijd geleden te heet onder de voeten, hij vluchtte naar Dubai.
Brandstichtingen, schietpartijen en granaataanslagen. De Antwerpse drugscrimineel Nordin E.H. (32) zijn gevaarlijk spel lijkt eindelijk uit te zijn. Hij werd gearresteerd in Dubai, dat bevestigde het parket van Antwerpen donderdag. Al maanden zou hij aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu plannen vanuit het witwasparadijs in de Verenigde Arabische Emiraten.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De afgelopen maanden leidde de Antwerpse drugscrimineel Nordin E.H. zijn organisatie vanuit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Verschillende explosies, schietpartijen en auto’s die in vlammen opgingen in en rond het Antwerpse kunnen aan hem gelinkt worden. In opdracht van, maar ook tegen zijn bende. Hij stond al enige tijd internationaal geseind en kon nu eindelijk opgepakt worden in Dubai. Dat werd donderdagmiddag bevestigd door het parket van Antwerpen.

Het Belgische gerecht gaat Dubai vragen de man over te dragen.

Kristof Aerts van het Antwerpse parket: “Deze arrestatie is mogelijk geworden dankzij het uitstekende werk van de ambassadeur van de Emiraten en een samenwerking tussen parket Antwerpen, het federaal parket en verschillende (internationale) politiediensten, waaronder de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen en Interpol.

Samenwerking

De arrestatie werd gedetailleerd voorbereid in samenwerking met de diplomatie in Dubai, Dubai Police, de verbindingsofficier ter plaatse, Interpol in Abu-Dhabi en in Brussel en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen. Als parket konden we ook rekenen op de expertise op het vlak van internationale samenwerking van het federale parket.

Het is een van de eerste keren dat iemand die door ons land gezocht werd in Dubai kon gearresteerd worden. We hopen als parket dat deze samenwerking verdergezet kan worden en dat we ook in de toekomst op de hulp en samenwerking van de autoriteiten en politiediensten in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen rekenen om door ons land gezochte personen op te pakken.”

Frank De Tank

De man werd onder andere gezocht in het dossier naar de drugssmokkel rond Frank V. Dat aanhoudingsbevel is nu de basis voor de autoriteiten in Dubai om op te treden.

Het dossier rond Frank ‘De Tank’ V., een gewezen bodybuilder en havenarbeider,  draait rond de uithalingen van grote ladingen cocaïne in de Antwerpse haven. Eén van de opdrachtgevers zou Nordin El H. zijn. Hij groeide van lokale dealer van Antwerpen-Dam uit tot een drugsbaron. 

Nordin El H. kreeg uiteindelijk ruzie met ‘De Tank’ toen een lading cocaïne verloren ging. Dat zorgde onder meer voor een reeks aanslagen met granaten en kalasjnikovs op de woning van ‘De Tank’ in Brecht. Nordin El H. eiste zijn 400.000 euro voorschot terug.