Antwerpse douane onderschepte al 15 ton cocaïne

Controleactie door Nederlandse duikers en rummageteam van de Belgische douane in de haven van Antwerpen.
Photo News Controleactie door Nederlandse duikers en rummageteam van de Belgische douane in de haven van Antwerpen.
Tot eind april heeft de Antwerpse douane al 15 ton cocaïne in beslag genomen. In Zuid-Amerika is nog eens 15 ton onderschept die al in containers zat richting Antwerpen. Dat heeft administrateur- generaal Kristian Vanderwaeren bekendgemaakt bij een persbezoek aan de Antwerpse haven.

De douane heeft met de Nederlandse douane een samenwerking afgesloten om voortaan Nederlandse duikers in te zetten. De Nederlandse douane heeft al jaren een eigen duikteam om zeeschepen onder de waterlijn te onderzoeken. De Belgische douane heeft geen eigen duikers.

Drugs in torpedo’s

Drugsbendes verstoppen soms ladingen in torpedo’s die op de romp worden vastgelast of met zware magneten vastgezet. Ladingen drugs zitten ook in de holle ruimtes rond de ankers of achter roosters in de romp.

Alleen met duikers zijn die drugsladingen te vinden. Administrateur-generaal Vanderwaeren: “Veel zeeschepen uit Zuid-Amerika doen zowel Rotterdam als Antwerpen aan. Door deze samenwerking kunnen de Nederlandse duikers voortaan ook in Antwerpen optreden.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Baeyens

    De war on drugs werkt. Dat bewijst de samenwerking van A'pen met de internationale exportlanden.

  • ROBERT GERTS

    Prima. Dan wil dat zeggen dat er jullie 150 ton ontglipte! Jarenoude methode! Voor drugbarons is dat NIKS! EN het is verdunde rommel. Ze laten die dugs met opzet “opvallen” en achter jullie rug gaat er 10x zoveel door! Ik ben ANTI drugs, maar het is gewoon zo. + arbeiders die 3-5000 euro per maand extra kunnen verdienen, lopen er met DUIZENDEN ! Ook hooggeplaatsten!