Antwerpse dealer verstopt drugs in konijnenhol naast fietspad

De cannabis zat verstopt in het konijnenhol, het geld werd thuis in beslag genomen.
Politie Antwerpen De cannabis zat verstopt in het konijnenhol, het geld werd thuis in beslag genomen.
Twee weken geleden merkte het WOT (wijkondersteuningsteam) een man op  aan het Ringfietspad ter hoogte van het Schijn. Hij hing wat verdacht rond aan de bosjes.  Even later vonden de inspecteurs een  plastieken zak met 17 gram cannabis in, maar de verdachte zelf was niet meer ter plaatse. 

Vorige maandag organiseerde het team opnieuw een actie in de omgeving van het Ringfietspad en werd er opnieuw een verdachte persoon opgemerkt. De inspecteurs konden vaststellen hoe de man een plastieken zak uit een konijnenhol haalde. Hij haalde iets uit de zak, stopte deze terug en begaf zich naar zijn bromfiets. 

Voor hij kon vertrekken werd hij onderschept. De man probeerde te vluchten, maar zonder succes. Hij bleek in het bezit van twee verkoopshoeveelheden cannabis en in twee konijnenholen werden maar liefst 35 dosissen (88,5 gram) marihuana aangetroffen, alsook een weegschaal en een gsm. 

Omdat er werd vermoed dat de drugs niet aan de konijnen toebehoorden, werd een huiszoeking uitgevoerd bij de 18-jarige verdachte. De politie nam er cash geld, een bromfiets en zijn klantenbestand in beslag. De verdachte werd voorgeleid, eerder deze maand liep ook zijn broer tegen de lamp voor gelijkaardige feiten.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sebastian Peeters

    Sorry om te zeggen, maar da's een klein garnaaltje hoor. Als ge dan de foto ziet waar alles mooi uitgestald is, lijkt het de vondst van de eeuw. De werkuren alleen al om de foto te maken, kosten waarschijnlijk meer dan de totale vondst op zich. Respect voor het werk van de politie, maar zoveel show voor 1000 Euro aan drugs terwijl er miljoenen de haven binnenkomen?

  • Sandy Declerck

    Het kon toch ook Geocaching zijn als,je het verhaal leest, dan doen mensen ook geheimzinnig als ze de cache zoeken, want veel mensen kennen dit spel niet, maar op die manier komt geocaching in het verkeerd licht te staan en worden we allemaal opgepakt zo,