Antwerps studentencafé De Schacht is failliet verklaard

Het bekende Antwerpse studentencafé De Schacht is failliet verklaard.
Klaas De Scheirder Het bekende Antwerpse studentencafé De Schacht is failliet verklaard.
Het bekende Antwerpse studentencafé De Schacht is failliet verklaard. Bijna 20 jaar lang was de kroeg een bekend gezicht in de Antwerpse studentenbuurt. De zaak was sinds deze zomer gesloten.

De Antwerpse rechtbank van koophandel sprak begin deze maand al het faillissement uit van het bekende studentencafé op de hoek van de Sint-Jacobsmarkt en de Sint-Jacobsstraat in Antwerpen. Dat gebeurde nadat de fiscus de vennootschap achter de zaak had gedagvaard. Uit de jaarrekeningen blijkt dat De Schacht al jaren een schuldenberg torst. De zaak wisselde deze zomer van zaakvoerder, maar bleef daarna gesloten.

De handelsrechter heeft meester Steven Van Meensel als vereffenaar aangesteld. Veel kan hij niet kwijt. “Ik heb nog steeds geen contact gehad met de zaakvoerder”, aldus Van Meensel. “Ik ben eens langs de zaak gegaan en heb gemerkt dat er niets meer binnen staat. Ik vermoed dat er een deurwaarder is gepasseerd.”

Café De Schacht was een bekend gezicht in de Antwerpse studentenbuurt. Sinds 2001 was het de thuisbasis van verschillende studentenclubs. Zij moesten bij de start van het nieuwe academiejaar op zoek naar een ander onderkomen.

De inboedel van De Schacht wordt opgehaald.
PLA De inboedel van De Schacht wordt opgehaald.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.