Antwerps drugscafé gesloten: “In deurstijl zat 22 gram hasj verstopt”

ANP
Café Dog Out! in de Lange Beeldekensstraat is op bevel van burgemeester Bart De Wever (N-VA) gesloten. De zaak blijft gedurende drie maanden, tot en met 23 juli, gesloten wegens drugshandel.

De politie controleerde vier personen nadat ze het café zeer kort hadden bezocht. Ze hadden allemaal hasj op zak, die identiek verpakt was. Twee van hen verklaarden dat ze de hasj in het café hadden gekocht.

De politie ging daarna over tot controle van de zaak met een drughond. Er waren maar vijf personen aanwezig, onder wie de zaakvoerder en een man die achter de bar stond en beweerde dat hij vennoot was, maar niet ingeschreven was. Slechts één van deze personen had een drankje bij zich. In de kassa zat maar 7,69 euro.

In een deurstijl die professioneel was gemanipuleerd en met magneten werd bevestigd, werd meer dan 22 gram hasj gevonden. De hasj was in kleinere eenheden verpakt op dezelfde manier als bij de gecontroleerde personen. Ook in de gewelven van de kelder werd nog hasj gevonden die op dezelfde manier verpakt was.

Na deze controle werden de zaakvoerder, de zogenaamde vennoot en één klant die aangeduid werd als de drugdealer gearresteerd en voorgeleid. De zaak werd verzegeld.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaston FOUBERT

    Het is in elk geval verboden erik, en bovendien schakelt men nogal dikwijls over naar zwaardere drugs.

  • erik evenepoel

    Is dat slechter of gevaarlijker dan Ginn Tonic ?