Antwerps bedrijf leert studenten gratis programmeren

Afbeelding ter illustratie
Thinkstock Afbeelding ter illustratie
Het Antwerpse IT-bedrijf SmartNinja biedt studenten die bij hen stage lopen een gratis cursus programmeren aan. “Wie goed is in programmeren en automatiseren is straks van onschatbare waarde op de arbeidsmarkt”, klinkt het bij SmartNinja.

“Uit het kersverse Vlaamse regeerakkoord blijkt dat de nieuwe regering fel wil inzetten op onderwijs. Daarbij speelt ook de verdere digitalisering van onze maatschappij een grote rol”, zegt Jef Van Gool van het Antwerpse IT-bedrijf SmartNinja. “Daarom bieden wij studenten een gratis cursus programmeren aan. We merken dat wat de gemiddelde student leert tijdens zijn opleiding vaak al niet meer volledig overeenstemt met wat ze op de werkvloer nodig hebben. Dat verschil proberen wij met SmartNinja weg te werken door heel specifieke en kortstondige opleidingen aan te bieden.” In acht lessen krijgen de stagiairs Python aangeleerd, een programmeertaal om geautomatiseerde toepassingen te maken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.