Antwerpenaren verklaren liefde aan de Schelde op tijdelijke helling

Koen Lauryssen bij zijn tekeningen. “Ik hoop dat de Antwerpenaar met stoepkrijt aan de slag gaat om zijn of haar liefde voor de Schelde neer te schrijven.”
Klaas De Scheirder Koen Lauryssen bij zijn tekeningen. “Ik hoop dat de Antwerpenaar met stoepkrijt aan de slag gaat om zijn of haar liefde voor de Schelde neer te schrijven.”
Een tijdelijke helling, een grafisch ontwerper en liefde. Meer is er niet nodig om een grauwe laag asfalt om te toveren tot iets persoonlijk. Kevin Lauryssen, werknemer bij Costa en tussendoor ook grafisch ontwerper, liet bewoners van Sint-Andries hun liefde verklaren aan de Schelde. 

“De helling zal hier twee jaar liggen en zal daarna verbonden worden met de rest van de afgewerkte kaaien. Onder de artiestennaam Joeshel heb ik een tekening uitgewerkt en samen met de bewoners van Sint-Andries hebben we dit ontwerp uitgewerkt. Bovendien konden de bewoners hun liefde voor de Schelde uitschrijven. We hebben er enkele uitgepikt en die krijgen een plekje op de helling.”

De tekening bestaat uit drie onderdelen. Zo zie je de wijk Sint-Andries met haar kerk, de Sint-Andriesplaats en het cultureel centrum. Daarnaast heb je de mascotte van de wijk, De Reus en tot slot is er de liefde van de inwoners voor de Schelde. “Ik hoop dat heel wat Antwerpenaren zich zullen aansluiten en ook hun liefde zullen neerschrijven in stoepkrijt”, aldus Kevin. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.