Antwerpenaren springen Droogdokken in tijdens Big Jump

Jongeren springen de Dokken in.
Archief KDS Jongeren springen de Dokken in.
Tijdens de Big Jump aanstaande zondag springen Antwerpenaren weer massaal in beken en rivieren om aandacht te vragen voor proper water. Ook aan de Antwerpse Droogdokken wordt gesprongen en - hopelijk - gezwommen.

Op deze historische scheepswerf van de Droogdokken is de waterkwaliteit de afgelopen jaren merkbaar verbeterd. De Antwerpse Schelde, verbonden met de Droogdokken en de rest van de wereld, telt opnieuw 32 verschillende vissoorten, van kleine possen tot kanjers van snoekbaarsen.

Toch zijn er volgens de organisatoren nog bijkomende inspanningen nodig om bijvoorbeeld vervuiling door de landbouw of plasticvervuiling dringend aan te pakken. Om de aandacht voor proper water hoog op de agenda te houden, organiseert GoodPlanet Belgium samen met Aquafin NV en Stormkop een Big Jump in het Kattendijkdok.

Je kan er een hapje eten en iets drinken aan de dokwerkersbar. Na de sprong in het water kan je mee ‘Scheldejutten’ (afval uit het water vissen, red.), varen in de ‘petflesboot’ of proeven van zeewier en zilte groenten die ter plaatse geoogst worden in een experimentele tuin.

Het programma start om 11 uur. De sprong zelf staat gepland om 15 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.