Exclusief voor abonnees

Antwerpenaar laat als eerste ter wereld vrijwillig hand amputeren na beroerte

Met zijn tijdelijke prothese kan Roman zijn hand enkel openen en sluiten...
Gregory Van Gansen / Photo News Met zijn tijdelijke prothese kan Roman zijn hand enkel openen en sluiten...
Na zijn hersenbloeding hing de rechterhand van Roman Hoebrechts (52) jarenlang overbodig en spastisch aan zijn arm. Door een operatie in Oostenrijk werd de Antwerpenaar de eerste mens ter wereld die na een beroerte vrijwillig voor amputatie koos en een bionische hand kreeg. Voorlopig kan hij die enkel openen en sluiten, maar weldra zal Roman zijn vingers weer apart kunnen gebruiken. "Dit is een overwinning."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • simone joris

  Véél Sterkte Roman het ga je goed!xxx

 • Nancy De Cloedt

  Ik wens Roman en alle mensen en ook kinderen die in zo een situatie zitten ,een heel sterke overwinning en veel geluk toe. De bionische toekomst ,super dat dit kan,fantastische uitvinding .

 • Roland Vanwolleghem

  Net als Roman had ik in 2011 een hersenbloeding met verlamde benen en linkerarm als gevolg. Gelukkig kon ik dit door veel en lang te oefenen overwinnen ( dank u BZIO!). Het had ook voor mij slecht kunnen aflopen, daarom alle begrip voor Roman! Hij blijft niet zitten niks doen, hij doet er iets aan!!! Hij is een pionier die de weg effent voor andere mensen met verlamming. Ik vind het een moedige beslissing van hem.

 • Lipton Burdock

  Nou als die technologie nog iets meer op punt staat laat ik mijn gezonde ledematen vervangen door sterkere mechanische versies. Maar dat zal net zoals met wapens, pepperspray en binnenkort ook een soeplepel wel niet mogen want een burger mag niet te sterk zijn.

 • freddie alro

  Alle begrip en respect voor deze man.Het is echter weeral geld, geld en nog eens geld,het slijk der aarde.Wat met mensen,die niet in de mogelijkheid verkeren om zulke bedragen bij elkaar te krijgen,het volgende rondje Pia?