Antwerpen zondag voor de vijftiende keer autovrij

Komende zondag bant Antwerpen 'koning auto' voor de vijftiende keer. Dat houdt in dat een groot deel van de stad niet bereikbaar is met de wagen.

Voor mensen die speciaal naar Antwerpen afzakken om van de rust te genieten, wordt het openbaar vervoer aangeraden. Want daarvoor is het totale doorrrijverbod tussen 10 en 18 uur niet van toepassing. Evenmin voor personen met een kaart voor een handicap. Ook personen met een officieel doorgangsbewijs kunnen de autovrije zone inrijden. Mensen die in de zone wonen en geen doorgangsbewijs hebben - of diegenen die toch met de auto naar Antwerpen moeten komen - moeten er rekening mee houden dat autoverkeer tussen de Oude Leeuwenrui, de Leien, de Jan Van Gentstraat - Vlaamsekaai - Scheldestraat en Scheldekaaien wordt tegengehouden. Ook de Kaaien zelf zijn grotendeels autovrij. In het zuiden behoren alleen de Gedempte Zuiderdokken niet tot de autovrije zone. In het noorden is het gebied éénmalig ingekrompen omdat de nieuwe Londenbrug nog niet gebruiksklaar is. Antwerpen Autovrij stopt aan de Brouwersvliet, die bereikbaar blijft voor auto's.


Wie in de autoloze zone woont, mag er zijn auto parkeren en mag ook vertrekken, maar terugkeren kan pas na 18 uur.


Nieuw dit jaar zijn onder meer het het 'autosalon' op de Meir waar de nieuwste mobiliteitstrends voorgesteld worden. Op de Groenplaats is een infomarkt over slimme verplaatsingen, wegenwerken en de lage-emissiezone. Virtueel kan ook het nieuwe Operaplein ontdekt worden.


Info: www.antwerpenautovrij.be. (SCA)