Antwerpen Proeft laat ook Jonge Snoepers genieten

Tekenen ook present op Antwerpen Proeft: Dave Bosmans, Vadim Vesters en Matthias Jacobs van Black Smoke.
Klaas De Scheirder Tekenen ook present op Antwerpen Proeft: Dave Bosmans, Vadim Vesters en Matthias Jacobs van Black Smoke.
De elfde editie van Antwerpen Proeft, van 28 april tot en met 1 mei in de Waagnatie, zet voor een groot deel kinderen centraal. De 'Jonge Snoepers' kunnen in kookdemo's ijsjes leren versieren en er is aandacht voor kindvriendelijke gerechten.

In brouwerij De Koninck, het centrum waar de ambachten samenkomen, zijn gisteren de namen bekend gemaakt van de chefs die vertegenwoordigd zijn op Antwerpen Proeft. De stand 'Suggestie van de Dag' verwelkomt elke dag een nieuwe chef die zijn signatuurgerecht zal voorstellen. Luc Hoornaert, foodie pur sang, heeft vier topchefs uitgenodigd. Op vrijdag 28 april zal chef Thijs Vervloet van restaurant Colette in Westerlo de spits afbijten met een gerechtje van noordzeekrab. Het restaurant was nog maar een jaar open of kreeg al meteen een Michelinster. Zaterdag zal Dimitri Poost van het Antwerpse DIM gerookte inktvis serveren in een groene chilisaus. Gentenaar Michaël Vrijmoed van het gelijknamige restaurant maakt zondag dessertjes klaar en tot slot mogen Karen Torosyan en David Lapin uit Brussel afsluiten met een gerechtje op basis van gerookte paling. Ook de laatste twee restaurants mogen pronken met een Michelinster.

Duvel Moortgat

De stand van Duvel Moortgat, 'beer and food pairing', zal volledig in het teken van de ambachten staan, met een mix tussen gerechten en speciaalbieren. Restaurants The Butcher's Son en Black Smoke zullen het beste van zichzelf geven met ambachtelijke gerechten. De buitenlandse chefs worden vertegenwoordigd door Duck & More, In de Oude Stempel, O&O Oriental Cuisine, Piepers & Rund en Spetters.


Nieuw dit jaar is de stand voor de Jonge Snoepers. Een groot deel van het culinaire weekend zal in het teken staan van kinderen. Behalve kookdemo's, waar ze leren ijsjes versieren of balletjes rollen, zullen kindvriendelijke gerechten ook een kenteken krijgen. Kaarten kan je bestellen op www.proeft.be/tickets. Het voorverkooptarief is 7 euro, een combiticket kost 13 euro. Meer info op www.proeft.be. (ADA)