Antwerpen Leefbaar dient 1.000 bezwaarschriften in

De organisatie protesteert tegen het verdwijnen van het Sint-Annabos.
Foto Laenen De organisatie protesteert tegen het verdwijnen van het Sint-Annabos.
Een 20-tal bewoners van Linkeroever zijn gisteren een pakket van meer dan 1.000 bezwaarschriften gaan afgeven tegen Oosterweel. Als nieuwe actiegroep 'Antwerpen Leefbaar' strijden ze voor het behoud van het Sint-Annabos op Linkeroever.

Ze bestaan pas sinds eind juni, maar actiegroep Leefbaar Antwerpen verzamelde op heel korte tijd al meer dan 1.000 mensen die het bezwaarschrift tegen de aangepaste Oosterweelplannen wilden ondertekenen. Die werden gisteren samen met tekeningen en knutselwerkjes afgegeven op het Antwerpse districtshuis.


De actie van Leefbaar Antwerpen vindt plaats een dag voor de grote actie die Ademloos, stRaten-Generaal en Ringland organiseren. Die actiegroepen trekken vandaag met al hun sympathisanten naar het districtshuis om hun collectief bezwaarschrift in te leveren, waarop ondertussen meer dan 12.000 mensen intekenden. "We willen als nieuwe actiegroep ook zelf even in de belangstelling staan", vertelt Michel Maes van Antwerpen Leefbaar. "We steunen de acties van Ademloos en Ringland, maar hebben zelf een ander doel", zegt Stephen Bouquin van Leefbaar Antwerpen. "Wij protesteren met dit bezwaarschrift specifiek tegen het verdwijnen van het Sint-Annabos." Hun protest belangt volgens hen ook meer mensen aan dan enkel de bewoners van Linkeroever. "We krijgen ook veel steun uit Zwijndrecht, Burcht en zelfs tot in Sint-Niklaas", vertelt Bouquin.


De actiegroep plant op zondag 28 september ook een festival, om hun protest meer kracht bij te zetten. (MGB)