Antwerpen is gaststad voor EK Kubb

Het EK Kubb houdt voor het eerst halte in België.
PHOTO NEWS Het EK Kubb houdt voor het eerst halte in België.
Het EK Kubb houdt voor het eerst halte in België. Op 5 en 6 juli kan je langs de Schelde supporteren voor de beste landenteams in Europa of samen met je vrienden deelnemen aan een liefhebberstornooi.

Kubb is een razend populair buitenspel, waarbij de deelnemers met stokken houten blokken moeten omgooien. Bedoeling is om de koning omver te gooien vooraleer de tegenpartij dat doet. Het spel kan binnen dertig seconden afgelopen zijn, maar het kan ook uren duren.

Tijdens het officiële EK Kubb, dat op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli wordt aan de Kastanjedreef op Linkeroever wordt gehouden, gaat men op zoek naar de beste kubber van het Europese continent én het beste landenteam. 

Op zaterdag kunnen liefhebbers deelnemen aan de ‘Freshman’s Cup’. Samen met twee vrienden vorm je dan een ploeg en moet je het tegen andere kubb-liefhebbers opnemen. Er is plaats voor 64 teams.

Meer info via  http://www.kubbeurope.com of via de website van het district Antwerpen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.