Antwerpen grijpt naast titel van Europese hoofdstad voor innovatie (maar gaat wel met 100.000 euro naar huis)

Omdat Antwerpen tot een van de zes laureaten behoorde, kreeg het een geldprijs van 100.000 euro. Burgemeester Bart De Wever nam de cheque in Brussel in ontvangst.
Twitter Omdat Antwerpen tot een van de zes laureaten behoorde, kreeg het een geldprijs van 100.000 euro. Burgemeester Bart De Wever nam de cheque in Brussel in ontvangst.
Niet Antwerpen, maar het Franse Nantes is dé Europese hoofdstad voor innovatie. Dat heeft de Europese Commissie woensdag bekendgemaakt. Antwerpen gaat evenwel niet met lege handen naar huis: het krijgt een cheque van 100.000 euro omdat het tot een van de zes laureaten behoorde. Wat er met dat budget gaat gebeuren, wordt momenteel intern afgestemd. 

De iCapital Award wil een Europese erkenning bieden voor steden die inzetten op het creëren van een innovatiecultuur. In het bijzonder mikt de prijs op steden die een proeftuin ontwikkelen en aanbieden voor het experimenteren met lokale maatschappelijke uitdagingen.

Het Franse Nantes kwam woensdag als eindwinnaar uit de bus en krijgt een geldprijs van 1 miljoen euro. Eurocommissaris Carlos Moedas prees Nantes voor kwaliteiten als diversiteit, multiculturaliteit, duurzaamheid en innovatie als kwaliteiten van de winnende stad. De Franse stad staat bekend om haar innovatieve industrie en trekt daarmee grote bedrijven.

Antwerpen had ‘De Grote Verbinding’ ingezonden voor de award. Met dat project werken Antwerpen en de Vlaamse overheid samen aan het overkappen en rondmaken van de Antwerpse Ring. 

Naast Nantes en Antwerpen waren Bristol, Espoo, Glasgow en Rotterdam de andere geselecteerden voor de iCapital Award. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.