Antwerpen erg in trek bij jonge technologiebedrijven

Het gaat om bedrijven die digitale oplossingen bedenken om de productie in de maakindustrie te verbeteren. Denk dan aan artificiële intelligentie, 3D-printing en robotica.
REUTERS Het gaat om bedrijven die digitale oplossingen bedenken om de productie in de maakindustrie te verbeteren. Denk dan aan artificiële intelligentie, 3D-printing en robotica.
Antwerpen is binnen Europa de op vijf na populairste stad voor het aantrekken van investeerders naar jonge technologiebedrijven. Leuven staat dan weer op de tweede plaats in totaal geïnvesteerde bedragen. Dat blijkt uit een studie van technologiefederatie Agoria en onderzoekscentrum Sirris.

Voor de studie onderzochten Agoria en Sirris gedurende vijf jaar in 77 Europese steden technologiebedrijven die niet langer bestaan dan tien jaar. Ze gingen na hoe vaak bedrijven een investering van minimaal 750.000 euro konden binnenhalen. Het gaat om bedrijven die digitale oplossingen bedenken om de productie in de maakindustrie te verbeteren. Denk dan aan artificiële intelligentie, 3D-printing en robotica.

Antwerpen staat op de zesde plaats van de steden die het meeste deals wisten binnen te halen. Op de eerste plaats staat München, gevolgd door Berlijn en Londen. Stockholm en Oslo vervolledigen de top vijf. Antwerpen volgt op de zesde plaats, en laat daarmee onder meer Parijs achter zich. De meest in het oog springende deals in de Koekenstad waren voor Rombit, Qpinch, Irsistick en Aloxy.