Antwerpen blijft ‘open for business’: Atlantic House ondergaat make-over en mikt op honderden flexwerkers

Het Atlantic House is binnen en buiten grondig gemoderniseerd.
Klaas De Scheirder Het Atlantic House is binnen en buiten grondig gemoderniseerd.
Het bekende kantoorgebouw Atlantic House aan de Noorderlaan heeft een grondige facelift ondergaan. De 45 jaar oude building van architect Walter Bresseleers is nu uitgerust met alle hedendaags comfort en mikt op de fors stijgende vraag naar flexwerk. Eigenaar NV Atlantic Certificates trok ruim 6 miljoen euro uit voor de make-over. Momenteel werken er een 800-tal mensen.

De eer voor de heropening van het 15 verdiepingen tellende Atlantic House viel havenschepen Annick De Ridder (N-VA) te beurt. “Het gaat goed met onze haven. Het aantrekken van nieuwe investeringen doet ook de vraag naar meer kantoorruimte stijgen. De herwaardering van dit gebouw versterkt het signaal dat Antwerpen ‘open for business’ is.”

Met opvallende blauwe vlakken op de gevel ziet het Atlantic House er nog strakker uit dan voorheen. Dat blauw verwijst naar het water in de nabije havendokken (Albertdok, Derde Havendok). Marc Van Heddeghem  beklemtoont namens de eigenaar de uitstekende bereikbaarheid van het complex voor auto, fiets en openbaar vervoer. Er zijn 650 parkeerplaatsen.  “In het gebouw kun je gebruik maken van een restaurant, fitness, douches en vergaderruimten. Van de 29.000 m² kantoorruimte is er nu nog zo’n 6.000 m² te huur.” Naast landschapsbureaus heb je ook de keuze uit kleinere, individuele kantoren.

Havenschepen Annick De Ridder (N-VA) wordt rondgeleid door drie bestuurders van het Atlantic House: Jan Staelens, Marc Vanheddeghem en Hugo Luyten.
Klaas De Scheirder Havenschepen Annick De Ridder (N-VA) wordt rondgeleid door drie bestuurders van het Atlantic House: Jan Staelens, Marc Vanheddeghem en Hugo Luyten.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Mertens

    Met de Antwerpse haven mag het dan goed gaan, maar het verkeer voor aan en afvoer is een ramp, ik vraag mij wel eens af hoeveel al die uren files onze economie kosten