Antwerp Urban Trail ook door nieuwe havenhuis

De vijfde editie van Antwerp Urban Trail vindt plaats op zondag 12 maart. Op de bekendmaking van het parcours is het nog eventjes wachten, maar het stadhuis en het nieuwe havenhuis zijn er al zeker bij. Start en aankomst ligt aan Park Spoor Noord.

Het stadhuis er naar goede gewoonte opnieuw bij. Even stoppen kan nooit kwaad want binnenkort gaat het stadhuis dicht voor renovatie en is het enkele jaren niet toegankelijk voor het publiek. Het nieuwe havenhuis is toegevoegd aan het lijstje en is eigenlijk geen verrassing. Het nu al iconische gebouw dat waakt over de Schelde zal heel wat lopers niet onberoerd laten. Via het Museum Plantin-Moretus kom je op de indrukwekkende binnentuin van het museum. LDV United zet haar deuren opent en ontvangt de lopers in Hangar 26. Niet alleen het reclamebureau zit daar, maar ook de redactie van uw krant heeft er zijn onderkomen. Voor het eerst zullen lopers het Mechelseplein passeren en het gebouw van DE Studio. Vroeger was het de thuisbasis van de Herman Teirlinck Studio, vandaag is het een kunstencentrum voor theater en dans, en de iconische Leave Us At Down-feestjes.


Wie wat moe is van al dat lopen zal blij zijn dat het Holiday inn Express Antwerp City North hotel ook op de lijst staat.


Nieuw dit jaar is dat ook wandelaars welkom zijn om de tien kilometer lange tocht af te leggen.


(ADA)