Antwerp-Tax rijdt met elektrische taxi's

Antwerp-Tax komt met elektrische taxi's
EVBox Antwerp-Tax komt met elektrische taxi's
Het bekende Antwerpse taxibedrijf Antwerp-Tax rijdt vanaf nu met elektrische wagens. Het is het eerste Antwerpse taxibedrijf dat haar wagenpark elektrisch maakt, met 18 laadpunten in Antwerpen.

Dit jaar viert taxibedrijf Antwerp-Tax haar negentigste verjaardag, en dat wordt gevierd met elektrische taxi's. Het familiebedrijf dat is opgericht in 1929, is het eerste Antwerpse taxibedrijf dat zijn wagenpark vervangt met elektrische auto’s. Antwerp-Tax heeft 18 elektrische laadpunten geïnstalleerd in Antwerpen. Hiermee kunnen de wagens efficiënt en snel worden opgeladen. Koen van Oorschot, Directeur Antwerp-Tax, licht toe: “Als taxibedrijf proberen we altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. We willen voorlopen op (aankomende) wetgeving en ervaring opdoen met elektrische auto’s.”

Het aanmoedigen van bedrijven zoals Antwerp-Tax om te investeren in elektrische mobiliteit is ook een hoge prioriteit voor Antwerpen als stad. Koen Kennis, schepen voor Mobiliteit: “Antwerpen is hard aan het werk om nog duurzamer te worden en mobiliteit speelt daarbij een grote rol. Antwerp-Tax is een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven zelf ook eenvoudig kunnen bijdragen aan dit doel. De transitie naar elektrisch vervoer is goed voor hun klanten, maar ook goed voor onze stad.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dick Priems

    Wat een onzin. Dit zijn niet eens volledig elektrische wagens, maar hybride voertuigen die slechts enkele tientallen kilometers "elektrisch" kunnen rijden. Daarbij is er al een taxibedrijf in regio Antwerpen, te weten; VHF Taxi, die wel volledig elektrische voertuigen hebben inzetbaar als taxi. #fakenews