Antwerp Hotel Association stelt hotelkamers open voor zorgverleners

Didier Boehlen van Antwerp Hotel Association.
Foto Laenen Didier Boehlen van Antwerp Hotel Association.
Enkele hotels van de Antwerp Hotel Association (AHA) willen hun solidariteit tonen aan dokters en zorgverleners van ziekenhuizen door gratis kamers aan te bieden. “Zo willen we de zorgverleners steunen en hen de kans bieden om op hotel te gaan om te kunnen rusten.”

Sinds de federale regering op 13 maart de eerste maatregelen trof, zijn er nog slechts enkele hotels in Antwerpen beperkt geopend. Deze hotels bieden nu gratis kamers aan voor zorgverleners binnen de ziekenhuizen in Antwerpen. 

“Antwerp Hotel Association heeft 10.000 euro vrijgemaakt om de eerste 500 overnachtingen te financieren”, aldus de voorzitter van AHA, Didier Boehlen. “We zoeken nog verdere financiële middelen om deze actie uit te breiden, mocht dat nodig zijn. Zo willen we de zorgverleners steunen en hen de kans bieden om op hotel te gaan om te kunnen rusten. Ook zorgverleners die niet naar hun gezin kunnen gaan vanwege het mogelijk overdragen van de besmetting, zijn in de hotels welkom.”

De hotels voorzien in extra voorzorgsmaatregelen en een professionele reiniging van de kamers. Zorgverleners kunnen een kamer reserveren via een link die gecommuniceerd werd aan de verantwoordelijken van de Antwerpse ziekenhuizen.