Antwerp-fans willen mars houden voor "allerlaatste wedstrijd"

Met 500 zijn ze al, de Antwerp-fans die op Facebook aankondigden dat ze zaterdag een mars richting het Bosuilstadion willen houden voor wat misschien wel de allerlaatste thuiswedstrijd in de geschiedenis van de club kan worden.

"Na het geblunder voor de licentiecommissie is de maat vol. Het water staat de club niet aan, maar boven de lippen", zegt organisator Dieter Moyaert, die ook bestuurder is bij de Antwerp Supporters Adviesraad. "Maar dit initiatief staat los van elke supportersvereniging. We willen iedereen verenigen, want door al het geknoei van het bestuur in het licentie- en overnamedossier zijn de supporters onderling verdeeld geraakt."


Op 27 april krijgt Antwerp een herkansing om bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) toch nog een licentie voor tweede klasse los te krijgen. "Maar of dat iets zal veranderen is nog maar de vraag. Het huidige bestuur springt zo slordig met het dossier om: schuldenaars en spelers worden niet of te laat betaald en fans worden niet gehoord. Wij vragen dat de clan rond Gunther Hofmans en Jos Verhaegen opstapt en plaats maakt voor een nieuw bestuur. Ook Patrick Decuyper lijkt voorlopig geen redding te brengen, ook al heeft hij al veel geld en energie in het overnamedossier gestoken. We geven hem nog het voordeel van de twijfel. Met de huidige schuldenberg een doorstart maken in derde klasse lijkt ons ook uitgesloten."


De supporters willen om 19 uur afspreken in The Great Old en van daar via de Ter Heydelaan, Galifortlei, en Bisschoppenhoflaan naar café The Royal trekken. Daar volgt er een toespraak en daarna zal iedereen richting stadion wandelen voor de match tegen Bergen.


De organisatoren beseffen dat de emoties hoog kunnen oplopen. "Maar we roepen iedereen op om zijn gezond verstand te gebruiken en het rustig te houden. Een eigen ordedienst is niet voorzien. Maar vorige keer waren we met 2.000 aan het stadhuis en dat is ook rustig verlopen." De politie volgt de manifestatie wel op met de Voetbalcel. (DILA)