Andy Murray publiekstrekker op European Open in Antwerpen

Andy Murray en Feliciano Lopez.
Photo News Andy Murray en Feliciano Lopez.
Andy Murray wordt één van de publiekstrekkers op de European Open dat van 13 tot en met 20 oktober plaatsvindt in Antwerpen. De organisatie van het Belgische ATP-toernooi maakte zijn komst woensdag bekend.

De 32-jarige Schot timmert na een tweede heupoperatie begin dit jaar aan een comeback. In eerste instantie speelde de drievoudige grandslamwinnaar alleen dubbelwedstrijden. Sinds kort waagt hij zich ook opnieuw aan het enkel.

“Andy Murray is een van de ‘big four’ van het tennis de voorbije tien jaar, het was al langer een droom om hem op de affiche te krijgen in Antwerpen”, zegt tornooidirecteur Dick Norman. “Na enkele weken van intensieve onderhandelingen zijn we dit jaar in ons opzet geslaagd. Dit gaat een enorme boost geven aan de uitstraling van het toernooi en ik roep tennisfans op om in oktober massaal te komen kijken.”

Antwerpen boven Moskou

Murray verkoos Antwerpen boven de toernooien van Moskou en Stockholm in dezelfde periode. “Het is natuurlijk dicht bij huis voor hem en hij heeft goede herinneringen aan ons land na de Daviscupwinst enkele jaren geleden”, aldus Norman. Murray zal geen wildcard aanvragen, maar gebruik maken van zijn “protected ranking” statuut in het kader van zijn langdurig blessureleed.

De terugkeer verloopt wel moeizaam want zowel in Cincinnati - tegen Richard Gasquet - als in Winston-Salem - tegen Tennys Sandgren - ging de tweevoudig olympisch kampioen meteen onderuit. Op de ATP-ranking is de voormalige nummer 1 weggezakt naar plaats 329. 

Eerder waren ook al onder meer David Goffin (ATP 15), Steve Darcis (ATP 186), de Fransman Gaël Monfils (ATP 13) en de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 21) bevestigd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.