Ambiance, maar ook heisa op oudejaarsnacht: drie agenten gewond en 31 mensen opgepakt

Een gewonde agent wordt afgevoerd op de Lakborslei in Deurne tijdens nieuwjaarsnacht.
Marc De Roeck Een gewonde agent wordt afgevoerd op de Lakborslei in Deurne tijdens nieuwjaarsnacht.
Oudejaarsnacht brengt ambiance, maar ook heisa. Zo gooiden onbekenden om 22 uur vuurwerk binnen in het gokkantoor. Later op de nacht brachten ook jongeren op de Lakborslei in Deurne vernielingen toe. Drie agenten raakten gewond tijdens de interventie. Verder brandden er nog drie bromfietsen en een auto uit. In het totaal werden 31 mensen opgepakt.

“Er werden ramen ingegooid en er is schade aan de rolluiken. Een geparkeerde wagen is ook beschadigd”, vertelt Sven Lommaert van politiezone Antwerpen over de schade aan het gokkantoor op de hoek van de Pothoekstraat en de Zeilstraat. Het labo en DOVO zijn ter plaatse voor het onderzoek.

Ook elders werden vernielingen aangericht, bijvoorbeeld in de Florastraat. Daar werd een scooter van deelsysteem ‘Poppy’ in brand gestoken en de brandweer bluste er ook een auto met een waterkanon. In de Maarschalk Montgomerylaan werden twee uitgebrande bromfietsen aangetroffen door de politie. 

Vernielingen in Deurne

In Deurne was er eveneens heisa. “De politie kreeg eerst een melding binnen over vuurpijlen die onder een tram werden gegooid”, zegt Sven Lommaert. “Ter plaatse op de Lakborslei stelden we vast dat er verschillende vernielingen waren aangebracht door jongeren. De ramen van een advocatenkantoor in een zijstraat waren verbrijzeld, een vuilbak werd beschadigd door vuurwerk en het raam van een bushalte werd ingeslagen.”

De jongeren gooiden vuurpijlen naar de hulpdiensten en daardoor liepen twee politieagenten gehoorschade op. Toen een van de daders werd opgepakt, sloeg deze een agent. De agent raakte gewond en werd nadien met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Nadat er extra politieagenten werden ingezet, kalmeerde de toestand en kozen de jongeren het hazenpad.

31 mensen opgepakt

Tot slot werden er ook mensen opgepakt. “In het totaal werden er tijdens nieuwjaarsnacht 20 mensen opgepakt voor kleinere feiten zoals het verstoren van de openbare orde, dronkenschap en het ophitsen van de gemoederen. Zij werden na een paar uur weer vrijgelaten”, aldus Sven Lommaert.  “Daarnaast werden ook elf mensen opgepakt voor het plegen van gerechtelijke feiten zoals brandstichting, vernieling of drugsgebruik.”

De ramen van een advocatenkantoor in een zijstraat van de Lakborslei werden vernield.
Marc De Roeck De ramen van een advocatenkantoor in een zijstraat van de Lakborslei werden vernield.
Op de Lakborslei werd een bushokje met bijbehorende vuilbak vernield. De brandweer kwam ter plaatse om de schade op te ruimen.
Marc De Roeck Op de Lakborslei werd een bushokje met bijbehorende vuilbak vernield. De brandweer kwam ter plaatse om de schade op te ruimen.
In het gokkantoor op de hoek van de Pothoekstraat werd vuurwerk binnengegooid door onbekenden. Het labo is ter plaatse.
Jan Aelberts In het gokkantoor op de hoek van de Pothoekstraat werd vuurwerk binnengegooid door onbekenden. Het labo is ter plaatse.
In de Florastraat in Antwerpen werd een bromfiets in brand gestoken.
Marc De Roeck In de Florastraat in Antwerpen werd een bromfiets in brand gestoken.
In het gokkantoor op de hoek van de Pothoekstraat werd vuurwerk binnengegooid door onbekenden.
Marc De Roeck In het gokkantoor op de hoek van de Pothoekstraat werd vuurwerk binnengegooid door onbekenden.58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Schoepen

  Leuk he hier in de buurt :o wordt tijd dat ze hier eens iets gaan aan doen. Wordt met de dag erger. Waar zijn die rijkswachters van vroeger als ge ze nodig hebt !!!

 • Erwin Fiers

  BDW is verkozen als burgemeester en tevens de chef van N-Va en (Vlaanderen).Dus hij moet hij ingrijpen maar dat durft hij niet.Dan maar Dewinter als burgemeester.Die mens heeft nog geen kans gekregen!!!

 • Guy Peetroons

  Peetroons Guy Men schrijft hier in de gevangenis steken. Er is gewoon geen plaats in de gevangenis en hoelang spreken of hebben gesproken van nieuwe te bouwen aja het is waar er is geen geld of men betoogt ertegen. Voorbeeld in Haren ging men een nieuwe bouwen maar door die brave organisaties is de bouw volledig in het NIETS verdwenen dus nu Ministers of Burgemeester niet komen zagen of escuusses uitvinden he.

 • Steven van Sas

  Zolang ze de daders niet straffen blijft het duren. De amokmakers zijn meestal al buiten vooraleer het papierwerk voor de agent rond is.

 • clementine janssen-van hooydonck

  In Oud Berchem was het ook erg, heel veel voetzoekers en heel harde knallen, al een week aan een stuk, soms kinderen van nog geen tien jaar. Vuilbakken aan flarden, pleintjes en kruispunten vol afval van het vuurwerk. Leuk is anders